01 tammikuuta 2018

Joulua ja Uutta Vuotta

Niin se hurahti Joulut ja vuosikin ehti jo vaihtua. Vuotta 2017 ei kyllä todellakaan ikävä tule ja toivotaan tästä alkaneesta uudesta vuodesta hitusen parempaa edes kuin edellisestä.

Palataan kuitenkin vähän vielä Jouluun

Tänä vuonna meillä ei pukki käynytkään, vaan Lahjat se oli jättänyt yöllä kuusen alle
(keskellä yötä yritettiin kaikessa hiljaisuudessa niitä sinne epätoivoisesti tunkea) no kukaan ei herännyt ja aamun yllätys siis onnistui. Lapset kun heräili aamulla ja lähtivät alakertaa kohti menemään, silmät levisivät portaiden puolivälissä, kun huomasivat lahjaröykkiön kuusen alla ja sittenpä se olikin hulabaloo valmis. No sain mä sentään aamupalan niille syötettyä ennen kuin koko olohuone ja osa keittiötäkin oli revittyjen lahjapapereiden peitossa. Voi sitä riemun määrää!!
Aatolle kun oli muutakin suunnitelmaa, niin sen vuoksi toimittiin näin, että jäi lapsille enemmän aikaa leikkimiseen ja touhuamiseen lahjojensa kanssa.
Itse seurasin lahjarumbaa taka-alalla ja aloin valmistella meille jouluruokia. Jouluateria me syötiin jo hyvissä ajoin ja seuraavaksi hypättiin autoon ja suunnistettiin Mummilaa kohti. Siellä vierähtikin sitten ihan iltaan asti hyvän ruuan ja hyvän seuran parissa. Taas niin itkettiin kuin naurettiinkin, muuta niinhän sen kuuluukin mennä :D

Yömyöhällä vielä saunan lauteilla kun istuttiin, totesinkin siinä, että nyt on kyllä takki ihan tyhjä.
Niinhän se on aina kaiken järjestämisen, hössötyksen ja stressin jälkeen, mutta nyt se oli oikein erityisen tyhjä. No, pikku yöunet väliin ja aamulla homma taas jatkui normaalilla rutiinilla, niin ei siinä jouda mitään tyhjiä takkeja miettimään ;)
Joulupäivä me vietettiin ihan kotosalla ja jatkettiin tietenki syömistä...
Minä manasin jo jouluaattona mummilassa, että mun ei tartte syödä seuraavaan kolmeen viikkoon yhtään mitään tän jälkeen... no söin kuitenkin. Sitä kun on tottunut syömään toooodella paljon vähemmän normaalisti, niin tuntui kyllä että maha sanoo työsopimuksensa irti, mutta hengissä selvisin silti.

Siinäpä se Joulu oikeastaan menikin ja kaikenkaikkiaan meillä oli kyllä ihana joulu, vaikka ennen aattoa olin sitä mieltä jo että koko joulu pitäis lailla kieltää :D Lapsetkin totesivat kuin yhdestä suusta, että meillä oli ihan paras joulu.

Uusivuosi me vietettiin railakkaasti kotona! Ylläri Ylläri!
Päivällä tytön kummitäti ja kummisetä kidnappasi koko pesueen mukaansa ja kävivät luistelemassa.
Takaisin ne palautti märkiä, punaposkisia ja enemmän kuin tohkeissaan olevia ipanoita, jotka tuumasi, että huomenna uudestaan :) Hauskaa oli ollut ja pitkät raportit sain touhuista kuunnella.
Tänä vuonna me ei osteltu raketteja, vaan iltasella harrastettiin pihalla rakettibongausta ja lapset jatkoi sitä vielä myöhemmin illalla yläkerran ikkunasta. Sieltä kun näkyy pitkälle tuonne kylälle ja rakettejahan siellä riitti...

Valettiin tinat jokaiselle (vielä kun niitä SAI valaa.... kaikki kiva kielletään, hitto!)
Jokaiselle tina lupaili rahaa, mulle tietenkin kaikista vähiten ja nuorimmaiselle eniten, on se niin väärin. Muuten istuttiin sohvalla ja katsottiin Muumit Rivieralla ja syötiin (tai no lapset söi) koko illan herkkuja, jotka olin heille kasannut luistelureissun aikana. Oli sipsiä, tacolastuja, dippiä, karkkia, suolatikkua, limpparia, nakkia, lihapullia... Ähkyyn ne taisi itsensä syödä, kun illalla simahti jokainen vähin äänin. No niin kyllä simahdin minäkin. Jostain luinkin iltasella tekstin, jossa luki kutakuinkin näin: Siitä tiedät olevasi vanhempi, kun uuden vuoden suunnitelmasi ovat: ennen 11 sänkyyn, jotta jaksaa herätä aamulla klo 06.00...
No ei onneksi siihen aikaan tarvinnut herätä :D


Tänään aloiteltiin uusi vuosi reippailemalla pulkkamäessä.
On se kyllä hyvää treeniä kun itsekin juoksee mäkeä ylös alas... sitähän voi lasten varjolla tehdä melkein mitä vaan näyttämättä idiootilta ;)

Mutta nyt toivotan jokaiselle Oikein hyvää UUTTA VUOTTA tai edes vähän parempaa kuin edellinen oli. Muistakaa nauttia niistä arjen pikkuasioista ja pitäkää itsestänne huolta <3
3 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta teillekin! Jospa se olisi parempi vuosi kuin edellinen...Kyllä se vain niin on, että joulu on lasten juhla, mutta on se aikuistenkin. On se mukava katsoa lasten riemua - ja syyäkin hyvin, vaikka morkkis syömisistä iskisikin. Täytyy muista vanha viisaus, että ei sillä oo merkitystä mitä syön joulun ja uuden vuoden välillä vaan sillä, mitä syö uuden vuoden ja joulun välillä. Näin se on. Pitää sitä saada herkutella joulun aikaan. Kyllä ne kilot karisee sitten arkisissa askareissa.

  Ja allekirjoitan täysin tuon, että lasten kanssa sitä arkiliikuntaa saa niin paljon kuin vain itse viitsii harrastaa! Olen ainakin itekin niin lapsellinen, että meen kaikkeen mukaan ja täytyy todeta, että myös itsellä on paljon mukavampaa kun osallistuu touhuihin kuin että värjöttelisi taustalla. Ja entäs lapset - he kyllä tykkäävät ihan kympillä, kun aikuinen onkin touhuissa mukana! Sinne vaan, ei ole mitään menetettävää!

  Ensimmäinen arkipäivä on tosiaan nyt koittanut ja koululaiset tosin vielä lomailee. Mutta onneksi ilmat suosii, kannataa olla ulkona raikkaassa ilmassa mahdollisimman paljon kerta niitä lumipyryjä tulee aivan varmasti. Oikein mukavaa uutta vuotta kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en onnistunut ees joulukiloja haalimaan, loistavan turvotuksen kyllä, mutta sekin on onneksi jo lähtenyt pois :D ehkä tuolla arkiliikunnalla on tosiaan merkityksensä siihenkin :D kyllä liikuntaa tosiaan saa jos vaan viitsii mukaan lähteä kaikkeen. Muksuthan on ihan mielissään tosiaan kun itse juoksee verenmaku suussa, kaikilla on hauskaa ja kroppa kiittää (ja ompahan naapureillekin jotain ihmeteltävää)

   Poista
  2. Nimenomaan se on muutes joskus hauskinta - kattoa niitä naapurien (tai työkaverien) ilmeitä - hapanta, vihaista, halveksuvaa, mutta oonpa joskus huomannu että saattaa vilahtaa kateuttakin...ehkä miete vilahtaa katsojan päässä - saattaapi olla hiven kateutta, kun joku uskaltaa heittäytyä. Miksei voisi siis itsekin??

   Poista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)