12 maaliskuuta 2016

Väännätkö väkisin?

Taas on tulossa postasus, josta takuulla joku vetää palkokasvit nenään....
No se ei ole postauksen tarkoitus, vaan blogimaailman ilmiöiden ruotiminen ja jahkailu perustuen ihan omiin huomioihin ja haluaisin tietää onko joku muukin samaa mieltä.

Tämä ilmiö nimeltä väkisin  postaaminen!
Oon tässä viime aikoina aika tarkalla haarukalla seulonut blogeja joka puolelta ja ilmiö, joka on nakertanut mun blogien luku- ja seuraamisinnostusta on todellakin tuo, että teksteistä paistaa miljoonan kilometrin päähän se, että juttu on täysin väkisellä väännetty. Mitä mieltä siinä on?
Postaus jää lukijalle ihan tuhnuksi, vailla mitään sisältöä.

Valitettava tosiasia on, että todella monen portaalibloggaajan teksteistä tämä ilmiö paistaa läpi kuin keväinen aurinko paskaisista olohuoneen ikkunoista... Jos on valinnut reitikseen portaalin ja saa siitä jotain tuloja, se on työtä, miksi tehdä työtä, josta ei tykkää tai joka ei itselle enää toimi?
Raha on väärä peruste! (toki sekin on elämän yksi välttämättömyys) mutta luulisin portaalienkin kiinnittävän enemmän huomiota tähän ilmiöön. Jos postaukset jäävät tyhjiksi ja mitään sanomattomiksi, onko silloin pakko blogata? Mun mielestä ei. Portaalibloggaajille toki postaamattomuus tietää tulojen menetystä, mutta eihän väkipakolla toteutetut jutut palvele ketään, ei lukijoita, ei portaalia ja eikä varsinkaan bloggaajaa itseään, siihenhän sitten luetaan vielä mukaan mainostajat ym. yhteistyökumppanit...

Minä en ole portaalibloggaaja ja olen tasan bloggaamatta silloin kun ei huvita taikka ei tule luontevaa tekstiä aivoista ulos. Nyt on tullut ihan urakkahommina ja kohta on varmaan kuukauden postaukset jo luonnoksissa kasassa.... no ei nyt ihan, mutta aika hurja määrä kuitenkin.

Oletteko te muut kiinnittäneet huomiota tähän ilmiöön? Ärsyttääkö se?
Monenko väkisin väännetyn postauksen jälkeen hiipuu seuraamisinto blogia kohtaan?

Jättäkääpä kommenttiboksiin oma mielipiteenne asiasta ja toki muutakin vastaavanlaista kuulisin mielelläni, jos olette huomioineet jotain erityisiä ilmiöitä ym.12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oon sun blogiin aina joskus eksynytkin :) Kiva kun kävit jättämässä mielipidettä!

   Poista
 2. Täysin saman ilmiön olen huomannut ja kyllä kieltämättä seuraamisinto laskee aika äkkiä, jos tällaisia postauksia on useampia peräjälkeen.

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut saman. Tästä syystä oma blogi ollut hiljaisempi viime aikoina tai puolestaan painottunut enemmän käsitöihin. Väkisin kirjoitettua tekstiä ei ole vaan kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi olla vaikka postaamatta kokonaan, kuin väkisin yrittää. Parastahan on kun kirjoittaa juuri siitä, mikä itseä miellyttää sillä hetkellä, se oma kiinnostus välittyy tekstin ja kuvien kautta myös lukijoille :)

   Poista
 4. sama on huomattu :( no lukijat siinä katoaa ja jos portaalissa on, niin tulotkin sitä myötä... mitä mieltä muuten ootte asupostauksista? mun mielestä nekin on muuttuneet ihan sisällöttömiksi nykyisin. kymmenen kuvaa samasta rätistä ja ehkä rivi tai kaksi tekstiä. En tykkää yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, tämä asupostausilmiö... jonkin verran asupostauksiakin seuraan, mutta kaipaan erityisesti näistä räteistä niitä perusteluita ym. miksi juuri se, eikä mulle riitä vastaukseksi; se vaan on niiiiiin ihana :D

   Poista
 5. Joo, oon huomannu saman muutamassa blogissa. :( Itelläki on kyllä joskus ollu kausia, ku ei nappaa sitten yhtään, mutta sitten oon iha vaa rehellisesti postaamatta kokonaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin sen pitää mennäkkin! jos ei huvita eikä juttua irtoa, niin sitten ei irtoa :)

   Poista
 6. Kiitos tästä :) On aina kivaa, kun joku huomaa samoja asioita kuin ite! Näitä kun pyörittelee päässään, niin ei ole varma luuleeko vaan, mutta kun joku on huomannut saman asian, niin tuntuu mukavalta.

  Mua ärsyttää väkisin postaaminen ja sellanen tikusta asiaa -kirjottaminen. Pahinta on "mä en nyt kerkii kirjottaa joten tässä juttu siitäjasiitä" ja postaus on ihan turha. Mä lukisin mieluummin harvemmin ja parempaa sisältöä. Ite oon kyllä ajatellut, että voisin joskus kirjoittaa lyhyitäkin postauksia. Eilen katsoin Sohvaperunoita ja teki kauheesti mieli jakaa ohjelmaa koskevia ajatuksia, mutta en sitten ehtinyt... Sitten tuli olo, että olisikohan tuokin postaus aivan turha.

  Yleensä ne täytepostaukset todella loistaa kilometrien päähän ja alkaa ärsyttää, kun tietää, että bloggaaja kirjoittaa vain rahan takia. Mun mielestä olsi hyvä, että portaalit maksais myös sen mukaan, miten bloggaajat vastaa kommentteihin. Tiedän useita suosittuja bloggaajia, jotka ei vastaa kommentteihin ja se tuntuu lukijan aliarvioimiselta. Mä kaipaisin myös sisällöllisempiä juttuja, siis just sitä, että ei vaan esitellä rättejä tai hehkuteta yhteistyön kautta saatuja tuotteita.

  Viime aikoina tosi monet bloggaajat on lopettaneet ja monet on lähteneet portaaleista ja sekin kyllä kertoo jostain.

  Mukavaa uutta viikkoa :) Ja kiitti kivasta, järkevästä ja mukavasta blogistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista :) maanantai aamu lähti käyntiin ihanasti tällä! tuo kaikki mitä sanoit on niin totta! nämä on kaikki aiheita, joista jaksaisin keskustella vaikka kuinka paljon. Itseä niin kovasti risoo ja tympii nämä tyhjät postaukset ja jotenkin tuntuu, että tämäkin ilmiö on valitettavasti päivä päivältä vain yleisempää. Jospa portaalitkin kohta hoksaisivat asiat ja onhan se toisaalta myös portaaleja kohtaan aliarvioimista, luulisin ainakin itse, että hekin odottavat laadukasta sisältöä, sillä siitähän bloggaajille maksetaan ja myös tuo kommentointi. Jos blogia pitää työkseen tai edes osittain työkseen, luulisi sen olevan bloggaajallekin sen verran tärkeää, että hän ei aliarvioisi ei lukijoita eikä myöskään portaaliaan. Ihanaa viikon alkua sinullekkin <3

   Poista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)