09 elokuuta 2016

Kymppitonnin tavoitteet

Taas ois aika Tango Wellness Aktiivisuusranneke päivityksen.
Tuossa muuttohulinoiden jälkeen, kun lakkasin jynssäämästä huushollia ja järjestelemästä tavaroita tapahtuikin yllättäen niin, että päivittäiset askelmäärät alkoi jäämään kovasti siitä 10000 tavoitteesta.
Totta on, että asunnon koko vaikuttaa ainakin näin äiti-ihmisellä päivittäisten askelten määrään ja myös huonejärjestys (!) käytännössä tarvitsen pienemmän määrän askelia nykyisin hoitaakseni kaikki normaalit kotirutiinit.

No siitä sitten vähän kimpaannuin itselleni ja aloin laitella asioita kuosiin. Tällä hetkellä pyrin siihen, että tuo maaginen 10000 on aamupäivän/päivän aikana täynnä, kaikki ylimenevä iltapäivällä/illalla on sitten pelkkää plussaa. Nyt vaan homma hoituu niin, että tavoitteiden eteen laitetaan itseä enemmän likoon.

Alkaa olla askelmäärät aika kohdillaan :) Ei tosin joka päivä tällaisia määriä, täytyy muistaa välillä myös ottaa kevyempiä päiviä, mutta niin että se 10000 tulee täyteen sellaisella kevyellä liikkumisella.



Kävelen, hölkkään, tanssin, jumppaan, hyppelen ihan täällä kotona ja sisätiloissa. Ei se loppujen lopuksi vaadi itseltä paljoakaan ylimääräistä vaivaa.

Tässä vähän tarkemmin näitä askelmääriä ja huomioikaa myös askelmäärän saavuttamiseen käytetty aika. Se 10 000 tulee aika helpolla täyteen ja mitä enemmän panostat siihen päivittäiseen hyötyliikuntaan sen helpompaa se on.


Unohdappa sinäkin siellä ruudun toisella puolella ne tekosyyt.
Eikös se näin yleisimmin mene....

Tekosyy nro 1 - ei ole aikaa! Todellisuudessa 1000 askelta vaatii elämästä alle 10 minuuttia.
Tärkeintä on nostaa se takalisto sieltä sohvasta ja nousta liikkeelle. loppujen lopuksi se 10000 on todella äkkiä täynnä kun sen ottaa vaan tavaksi.

Tekosyy nro 2 - liikuntaan käytetty aika on pois lapsilta/kotitöiltä.
Katsahda peiliin ja naura tuolle tekosyylle ja samalla itselles, ota ne lapset mukaan siihen liikkumiseen. Tee kotiin temppurata, jossa pakostakin joutuu hyppelemään yms. lapset tykkää ja askeleita kertyy. Tanssi ja ota ne naperotkin mukaan siihen heilumaan. Ne kotityöt tulee hoidettua siinä huomaamatta. Pyykkejä laittaessakin voi ihan hyvin ottaa pari ylimääräistä pyörähdystä ja samalla pari ylimääräistä askelta. ja toisaalta, ei ne pyykit sieltä mihinkään karkaa vaikka käytät aina välillä päivän aikana sen 10 minuuttia omaan itsees... kukaanhan ei ole väittänyt että se kymppitonni pitäisi kerralla täyteen tehdä ;)

Tekosyy nro 3 - nukuin huonosti, en yksinkertaisesti jaksa. Jos et liiku se väsymys painaa sua sinne sänkyyn ja sohvan nurkkkaan entistä voimallisemmin. Aluksi se tottakai vähän ottaa voimille, mutta jo muutaman päivän jälkeen olo on kokonaisuudessaan virkeämpi, varsinkin kun muistat juoda päivän aikana riittävästi. ja Unohda ne palautusjuomat ynnä muut moskat... puhdas vesi on parasta!

Tekosyy nro 4 - pelkäät lihaskipuja. Juu, eihän ne kivoja ole, mutta aloita rauhallisesti ensin rauhallisesti kävellen, kun olet jonkin aikaa sillä tavoitteet täyttänyt, haasta oman kunnon mukaan lihaksia. Muuta tempoa ja askellajia. Nostele jalkoja korkeammalle, laita käden heilumaan kunnolla mukana. Tämä etenkin jos istut paljon esim koneella ja hartiat on jumissa. kummasti lähtee veri kiertämään kun reilulla liikkeellä annat käsien liikkua kävellessä/juostessa.

Tekosyy nro 5 -  ei ole varaa liikkumiseen. Tämä lähinnä siihen, että ei ole varaa käydä esim. salilla... Et tarvitse senttiäkään saadakses kunnon nousemaan, ei voi syyttää huonoja ilmoja, koska voit tehdä kaiken ihan kotona ja sisätiloissa jos et ulos pääse.

Kuulostiko tutulta? niinpä.... :)

Oon nyt itse toiminut näin jo kohta kolmisen viikkoa ja askelmäärät on parhaillaan ollut tuolla 18000 paremmalla puolella päivässä. Olo on ihan järkyttävän paljon virkeämpi ja olen skarpannut sen vedenjuonninkin kanssa. Nukun paremmin ja yhtään kotityötä taikka muutakaan ei ole jäänyt kertaakaan tekemättä sen vuoksi, että keskityn saamaan ne tavoitteet täyteen joka ainoa päivä.
Syönyt olen ihan normaalia kotiruokaa. Painonpudotustarvettahan mulla ei varsinaisesti ole, mutta kyllä se uhkaavasti näyttää ja tuntuu siltä, että kiinteytymistäkin on tapahtunut. Hehh... ainakaan tuo kroppa ei hölsky enää samalla tavalla hölkätessä kuin silloin kun tämän aloitin :D

Helpointahan niiden tavoitteiden täyttäminen on, kun kokonaisuudessaan tekee tästä tavan.
Ihan yhtä helposti sen tavaksi saa, kuin sen kahvinjuonninkin :) Nyt kun elokuu on tullut ja arki alkaa suurimmalle osalle, niin otappa itseeäs niskasta kiinni ja haasta itsesi. Voin luvata että huomaat eron olossa aika äkkiä ja se kuntokin nousee ihan huomaamatta.

Terveisin polvivaivainen, joka on väittänyt vuosikaudet ettei pysty juoksemaan....
Kyllä pystyy, jos unohtaa ne itse keksityt tekosyyt!

Käyppäs samalla kurkkaamassa TÄÄLLÄ, josko vaikka hankkisit itsellesikin ranteeseen oman kirittäjän.





sis.yhteistyökumppanin mainoslinkkejä



1 kommentti:

  1. Täyttä totta nuo kaikki tekosyyt, mitä luettelit. Ei se vaadi rahaa, että pitää itsestään huolta. Nimimerkillä: "Kaikki temppuradat lasten kanssa kolunnut". Ja kuinka hauskaa on myös itsellä, hyöty ja hupi samalla.Kyllä se ihan kohtuudella tulee tuo 10000 askelta kun vain vähän viitsii nostaa ittensä liikkeelle.

    Omalla kohdalla voin sanoa että "onneksi" on työt semmoset ettei tarvi paljoa paikalla olla - on myös portaita ylös ja alas, tulee hyötyliikuntaa. Välillä ruokailun aikanakin täytyy pinkaista millon minnekin.

    Nukkumispuoli olis myös tosi tärkeä mutta valitettavasti en siihen pysty itse vaikuttamaan tällä hetkellä ja se tuottaakin ongelmia välillä sen jaksamisen kanssa (onko tuo tekosyy???). Onneksi virtaa on kuitenkin vielä riittänyt.

    Syömispuolen kanssa myös jos pysyy kohtuudessa, saa syödä melkein mitä vain. Sehän se onkin, kun periaatteessa tietää mitä tarttee tehdä pysyäkseen kunnossa, ei silti osaa riittävästi ottaa itseä niskasta kiinni. Mutta, koitetaan opetella syksyn kunniaksi. Tsemppiä kaikille liikkujille!

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)