08 huhtikuuta 2017

Uskomuksia ja mielikuvia blogeihin liittyen

Vuosien saatossa oon lukemattomia kertoja törmännyt erinäisiin juttuihin, joita bloggaamattomat ajattelee bloggaajista ja blogin aloittamista suunnittelevat miettivät ja ehkä pelkäävätkin.
Oma vuosia kestänyt bloggaaminen on tuonut sen verran kokemusta, että ajattelin vähän listata näitä asioita, jospa se vaikka murtaisi ennakkoluuloja teiltä bloggaamisen aloittamista suunnittelevilta ja myös muilta lukijoilta.

Bloggaajat (suosituimmat etenkin) viettävät 90% ajastaan peilin edessä ja kamera kädessä
-Totta ja ei totta! Toki kuvia varten valmistaudutaan siinä peilin edessä joskus pitkäänkin, mutta sehän ei toki koko päivää vie. Bloggaajat ovat suurimman osan ajastaan kameran kanssa liikkeellä, mutta vain murto-osa kuvista päätyy blogiin julkaistavaksi. Valokuvaus on monelle bloggaajalle toinen harrastus, joka on tullut blogin myötä osaksi päivittäistä elämää. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että muu blogin ulkopuolinen elämä on unohdettu ja eletään vain kameralle, peilille ja blogille.

Ollakseen "katu-uskottava" bloggaaja, on omistettava vähintään yksi huippukallis merkkilaukku ja käytettävä satoja euroja kuukaudessa kosmetiikkaan.
- Ei pidä paikkaansa. Hyvä bloggaaja kirjoittaa juuri siitä, mistä itse nauttii. Laadukasta blogia ei määrittele se montako merkkilaukkua pölyttyy kaapissa eikä se kuinka paljon käyttää rahaa uutuus meikkeihin. Huippusuosittu blogi voi olla myös viimeisen päälle minimalistinen!

Onko bloggaajan pakko olla jokaisessa somekanavassa?
-No ei todellakaan tarvitse, en ole itsekkään enää nykyisin! Facebook riittää minulle vallan mainiosti ja se että lähdin pois niin instagramista ja twitteristä jo aikoja sitten ei tiputtanut blogin kävijämääriä merkittävästi! Tässäkin asiassa neuvoisin tekemään juuri niin kuin itsestäsi parhaalta tuntuu.
Liika "esillä olo" voi tehdä joissan tapauksissa blogille jopa hallaa.

Onko postattava päivittäin tai vähintään joka toinen päivä.
Ei minun mielestäni, liika voi olla pahasta myös tässä asiassa.
Jokainen löytää ajan kanssa parhaimman postaustahdin juuri itselleen. Etenkin tällaiset "täytepostaukset" kannattaa ehdottomasti unohtaa. Eli tällä tarkoitan juuri näitä, jossa on kuka tai kaksi ja pikaiset moikat lukijoille tyyliin parilla rivillä... Postaat silloin kun sinulla on oikeasti sanottavaa, kerrottavaa. Tästä aiheesta oon paasannut täällä ennenkin :) ja tulen paasaamaan vielä jatkossankin!


Todella moni aloitteleva bloggaaja  tai blogia vasta suunnitteleva miettii sitä, että kiinnostaako ketään omat kirjoitukset. Kyllä, aina löytyy kiinnostuneita olipa aihe mikä tahansa. Parhaimman tuloksen saa juuri sillä, että aihepiiri blogissa on rajattu hyvin, kirjoittaja kirjoittaa juuri siitä mitä rakastaa tai mikä on oma intohimo. Samanhenkisiä löytyy aina! Olemalla oma itsensä ja kun ei missään nimessä sorru toisten kopiointiin, blogi on oman näköinen ja sydämellä tehty. Se herättää aina positiivista huomiota samanhenkisten lukijoiden kanssa. Rohkeasti siis vaan kirjoittamaan jokainen.

Bloggaamista pidetään nykyisin aika pintaliitojuttuna, eikä kyllä syyttä, valitettavasti.
Moni suosittu bloggaaja on haksahtanut siihen pelkkään pintaliitoelämään tai ainakin antamaan kuvan sellaisesta. Tämä on valitettavaa ja vie bloggaamiselta mainetta. Bloggaaminen kaikenkaikkiaan on erinomainen harrastus. Se antaa paljon, vaikka viekin aikaa, mutta mikäpä harrastus ei veisi... Ja hei, bloggaamisen aloittaminen on ihan ilmaista!!!
Lisäksi bloggaaminen kehittää tietoteknisiä taitoja, kuvankäsittelytaitoa, valokuvaustaitoja jne. Tässäkin harrastuksessa käy usein niin, että nälkä kasvaa syödessä ja tekee koko ajan mieli parantaa ja parantaa omaa "suoritusta". Palkitsevinta on tietenkin vuorovaikutus lukijoiden kanssa, mutta myös se kun itse huomaa kehittyneensä ja oppineen paljon uutta.

Jokainen bloggaaja julkaisee itsestään ja elämästään juuri sen verran kuin itse haluaa.
usein kannattaakin miettiä tarkoin ne omat rajat, mitä haluaa julkaista ja mitä ei.
On tärkeä muistaa eettisyys bloggaamisessakin ja mielestäni bloggaajilla on vastuu myös lukijoista.
Emme voi välittää blogin kautta vääristyneitä kuvia. Etenkin suosituimmilla bloggaajilla tätä ei voi korostaa liikaa, sillä todella paljon lukijoissa/seuraajissa on myös iältään täysin lapsia!

Tästä aiheesta heitänkin teille kaikille haasteen, mutta siitä enemmän ihan omassa postauksessa viimeistään alkuviikosta!




Aurinkoista lauantaita kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)