26 syyskuuta 2011

AamuADHD

Meillä ilmeisesti asustelee jonkin sortin kotitonttu tai vastaava menninkäinen, joka oli käynyt yön aikana douppaamassa allekirjoittaneen sellaiseen mielentilaan, että hirvittää jo ittiäänki.
Kello on vasta tämän verran ja 90% päivän hommista on jo tehtynä...
Noo, isäntä poistui sängystä klo 05.00 ja suuntasi metille, joten pääsinkin sitten omiin hommiin heti aamusta...
eli yleensähän minä olen se, joka herää ensimmäisenä ja pitää ipanat hiljaisena, että saapi toinen nukkua ja tänään kun sitä hommaa ei tarvinnut tehdä tuloksena on se, että iskee jo tekemisen puute kun kaikki on jo tehty...
Joo, aina ei mee nallekarkit tasan ja kohti ei ole koskaan :D

Ai että on kuulkaas taas ollut syksystä se hankalin aika meikäläiselle, kun hirven pyynti on alkanut ja ei itse pääse mukaan missään muodossa. Se tunne kun iltahämärissä lavalla istuu ihan täydellisessä hiljaisuudessa, sitä tunnetta ei oikeasti voita mikään! Ja huom! Jopa minä osaan todistettavasti olla passissa hiljaa ;)
Vaikka en itse koskaan ole (vielä ainakaan) hirveä ampunut, on sen verran tullut kuitenkin tilanteissa mukana oltua, että oi sitä adrenaliinin määrää mikä iskee, kun tilanne tulee kohdalle...
No, ehkä minäkin vielä joskus...

Edelleenkin, aina ja ikuisesti voin hehkuttaa metsästysharrastuksen puolesta. Tai oikeastaan eihän se ole harrastus, se on elämäntapa, jolla on niin terapeuttiset vaikutukset asiaan vihkiytyneille, että parempaa terapiaa ja aivojen lepuutusta ei edes ole olemassa. Tämä elämän tapa kun toimii niin mielen kuin kehonkin virkistäjänä. Eipä tuo ihan helppo juttu ole kiskoa kaadettua hirveä jostain risukosta... kyllä siinä saa sitä kuntoakin olla ja eipä ne kanalinnutkaan eteen noin vain lennä, kyllä siinäkin saa saapasta toisen eteen laittaa, että kunnon paikoille pääsee.

Toivon mukaan tämä elämäntapa ei kuole aivan täysin pois byrokratian vuoksi ja sen vuoksi, että nuorisolle ei annettaisi niitä mahdollisuuksia tähän elämäntapaan tutustumiseen. Omasta mielestäni jokaisen koulun rutiineihin tulisi sisällyttää jo varhaisessa vaiheessa opetus myös metsästyksen saloihin. Ei toki tarkoita sitä, että jokaisen pitäisi metsästämään lähteä, mutta jokaisen olisi hyvä asioista jotain tietää.
Metsästystä kestävän kehityksen periaatteella jokaiseen kouluun ;)
Samallapa tulisi tutuksi eri näkökulmista Suomen luonnon monimuotoisuus ja riistanhoidollisetkin periaatteet...
Monikin varmasti ihmettelee aikuisiälläkin, että miksi näin toimitaan ja siinäpä se tulisi selväksi kunnolla jo ajoissa. ja omasta mielestä kun tällaisetkin asiat kuuluvat siihen yleissivistyksen piiriin...

Josko seuraavaksi suunnistaisi ipanoiden kanssa ulkoilemaan, kun näkyy tuo viime viikon aikana erittäin harvinaiseksi käynyt valoilmiökin näkyvän... AURINKO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)