11 helmikuuta 2014

Helppoa herkkua

Iskipä sitten taas eräänä iltapäivänä hillitön leipomisvimma ja eihän siinä muu auttanut kuin alkaa kaappien tongintaan ja tutkaileen,mitä leivontavarastosta löytyy. Bongasin sitten itselleni ainakin uuden omenapiirakkareseptin, joka oli niin törkeän hyvää, että ajattelin jakaa sen myös tänne teille.

Tässäpä siis ohje:

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti puuhaarukalla. Kaada taikina piirakkavuokaan ja tasoita tasaiseksi

Päälle:

4 omenaa
Kanelia

Kuori ja lohko omenat ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia maun mukaan.

Pinnalle:

75 g voita
0,75 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita

Sulata voi ja sekoita sokeri ja kaurahiutaleet sulaneeseen voihin. Ripottele seos piirakan pinnalle.

Sitten vain koko keksintö uuniin 175 astetta, uunin keskitasolle 25-30 minuutiksi.
Itse tein tuon pohjan puolitettuna, kun piirakkavuoka oli aika pieni. Ratkaisu oli ihan hyvä, sillä jos kokonaisena olisi sen tehnyt olisi taikina kohonnut luultavasti yli vuoasta... Kerrankin jotain järkeviä päätöksiä allekirjoittaneelta... ;D


Koko komeuden kruunasi sitten kermavaahto ja voitte vain miettiä jäikö piirakasta murustakaan jäljelle...




2 kommenttia:

  1. Ihan hävyttömän hyvää :) Kiitti vinkistä, piti heti kokeilla!

    VastaaPoista
  2. En kerinnyt vielä kokeilla, mutta uskallanpa väittää ettei jäänyt murustakaan - näyttää herkulliselta! Noi päälle laitetut hiutaleet on varmasti hyvä keksintö! Ja kermistä päälle, siinähän on Ystävänpäiväleivonnainen valmis. Kiitti vinkistä.

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)