23 elokuuta 2015

Kuulumisia ja kuvakoostetta

Jos mä joskus aiemmin vähän naureskelin termille ruuhkavuodet, en muuten naura enää. Nyt mä käytännössä vasta käsitän tämän termin merkityksen. Kun aamusta kiikutat pienimmät päiväkotiin ja kiiruhdat itse töihin, mies laittaa esikoisen eskarin ja ottaa hänet vastaan eskarista, töiden jälkeen päiväkodin kautta lasten kanssa kotiin ja aloitat sen jälkeen sen normaalin "työpäivän" kotona ja välistä koitat vähän hoidella näitä blogihommiakin, huomaat yllättäen kellon olevan 11 illalla ja painat pään tyynyyn, toistat tämän 5 kertaa viikossa ja viikonloput vähän löysemmällä tahdilla kuitenkin.... Tämän rumban kun on oppinut pyörittämään, voi todellakin sanoa ymmärtävänsä termin ruuhkavuodet!

Meillähän elämä on mullistunut reilussa kuukaudessa ihan kokonaan.
Ensin minä itse aloitin päivätyöt ja lapset jäi vielä kotiin, sitten alkoi pienemmillä päiväkoti ja esikoinen jäi vielä kotiin odottamaan eskarin alkua. Nyt sekin on alkanut.
Kuulostaa varmasti lapsettomien korvaan aika vähäpätöiseltä, mutta sitä se ei kyllä ole.
Onneksi meillä on hyvät päivärutiinit olleet aina, niin nämä muutokset on olleet ehkä kuitenkin aika helppoja toteuttaa.

Pienemmät on sopeutuneet päiväkotiin aivan loistavasti ja siellä on ihanat hoitotädit, joista lapset tykkää hirmuisesti ja kavereita on löytynyt. Sama juttu esikoisen kohdalla, että on sopeutunut hyvin eskaritohinoihin mukaan ja on saanut kavereita ja tykkää eskaria käydä.

Kuluneella viikolla olinkin pari päivää poissa töistä, kun flunssaa pukkaa ihan tosissaan. Yritti poskiontelontulehduksen tehdä ja pää oli siinä kunnossa ettei kestänyt juuri silmiään liikuttaa.
Aivan kamalaa! No nyt on jo päänsärky ja poskionteloiden paine helpottanut, mutta nyt on sitten päällä ihan normiflunssa ja kurkku on kuin raastinrauta, mutta tämän kanssa kyllä pärjää.


Tuossa kun viikolla istuin yksikseni ja odotin poikaa eskarista kotiin, tulin kyllä miettineeksi asioita ihan täydellisessä hiljaisuudessa. Täytyy osata nauttia hetkestä, kun kaikki on aidosti hyvin ja elämä rullaa. Mulla on ihana perhe, ihana koti, ihana työ ja ihan huiput työkaverit, mulla on käytännössä kaikki mitä tarvitsen, siitä pitää vaan osata sen arjen keskellä olla onnellinen. Ja mä oon!

Tällaista siis kuuluu meille. Tässä vähän kuvakoostetta viimeajoilta:


Ehkä vähän jänskättää ekana aamuna, kun päiväkotiin oltiin lähdössä :)

Ensimmäinen eskaripäivä

Reippain askelin aloitettiin "koulutie" Äitikin oli ihan reipas, eikä märissyt julkisesti :D
Mutta olihan se jotenkin niin outo tunne, kun poika eskariin jäi, että sitä ei oikein osaa sanoillakuvailla. Justhan se synty! ja nyt se pieni aloittelee koulutaivaltaan....
 (saako taas vähän märistä?)

Hemmetteluhetki äiteelle! Kyllä jalat kiittää!

Tuossa kolmisen viikkoa sitten totesin, että se kesä tulee sitten kun koulut alkaa ja oikeassa olin. Kulunut viikko on ollut kesän lämpimin.

Omenapuu tekee satoaan




Ensiviikolla on luvassa täällä blogin puolella ihan huikeita juttuja!!
Olotila on vähän kuin pikkutyttönä joulupukkia odotellessa, mutta empäs paljasta tässä vaiheessa vielä enempää ;) mutta SUOSITTELEN pysymään kuulolla!

Mukavaa sunnuntaipäivää jokaiselle!

1 kommentti:

  1. Saako täälläkin märistä.... ei voi sille mitään, kun ajattelee, että kun eskariin meno koittaa, se on yks vaihe lapsuudesta takana ja uus alkamassa. Kokonaan uus maailma aukee, koulumaailma...Samaa aattelin, että kuinka nopeasti nuo vuodet meneekään, kummipoika on jo koulutiellä. Ja kun itse päivittäin touhuan myös eskareiden kanssa, tulee aina mieleen tämä oma kummipoika - että mitähän sinne kuuluu ja miten menee. Onneksi hän on niin reipas poika, että varmasti pärjää! Ja saa kavereita. Mutta elämänmuutos on kyllä VALTAVA. Iise kullekin teijän perheessä! Pienemmät alotti päiväkodin, sinä työt ja iskälläkin on nyt uusi rooli - mutta mikä mukava tilanne että saavat sitten vähän kahdenkeskistä isä-poika-aikaa kun eskarilainen tulee koulusta. Se on kyllä tärkeää.

    Kesä tulee muuten yllättävän usein vasta sitten kun koulut alkaa, mistähän se lie johtunee? Paitsi viime kesänähän oli niin helteinen heinäkuu ettei enää kuumemmasta väliä... Tämä kulunut viikko on ollut ihan riittävän lämmin, parhaimmillaan ollut 23 lämmintä ja aurinko on kyllä hellinyt, ei voi moittia. Saatiin sitä kesää tällekin kesälle...

    Ei muuta kun jaksamista ja tsemppiä uuteen elämään teille ihan kaikille. Se on tosiaan äitillä useinkin se toinen työpäivä vielä eessä kun töistä tulee. Mutta se on muuten tosi hienoa, että jos on ollut arkirutiinit jo ennemmin, on helpompi kuitenkin alkaa tätä uutta arkea pyörittään.

    Täälläkin hieman perhosia vatsassa, nimimerkillä "ekaluokkalainen"...

    Ihanaa elokuun viimeistä viikkoa teille!

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)