01 elokuuta 2015

Pieni paluu menneisyyteen

Edellisenä viikonloppuna tehtiin retki serkkujeni ja tätini kanssa läheiseen kukka - ja eläinpuisto Escurialiin. Lapset odottivat retkeä innoissaan ja itsekkin odotin reissua... Kyseisessä eläintarhassa nimittäin elää vielä muuan eläin, joita olen itse ollut hoitamassa kotikyläni eläintarhalla reilu 20 vuotta sitten!! Kuvitelkaa, yli 20 vuotta sitten!

Meille sattui aivan ihana ilmakin vielä. Nuorimmaisen ykkössuosikiksi nousi Kakadu Kaija, joka oli yksi niistä eläimistä, joita olin todellakin omassa lapsuudessani hoitamassa.
Kyllä lapset katselivat silmät suurella, kun kerroin heille tarinaa Kaijasta.
Reippaasi Kaija edelleen Päivää sanoi ja painoi päänsä häkkiä vasten rapsuksia saadakseen.
Se olikin ensimmäinen kerta, kun meidän lapset pääsivät papukaijaa rapsuttelemaan :)

Kakadu Kaija kaverinsa kanssa nautti kyllä lasten suosiosta

Escurialissa oli lapsille järjestetty pallomerikin. Kuten ilmeistä voi päätellä, hauskaa oli.

Koko kukka ja eläinpuisto oli täynnä upeita istutuksia ja ihania yksityiskohtia.

Rosita -Aasi, Ihana vanhus, melko nostalgiseksi veti mielen kun pääni pääsin painamaan Aasin pehmeää turpaa vasten. Toisille tilenne ehkä olisi se, että voi APUA.... mulle tilanne tuoksuineen oli niin liikuttava muistoineen omista lapsuuden kesistä "meidän omalla" eläintarhalla.
Parhaita muistoja...



Tää kaveri sarvineen oli kyllä sen verran kunnioitusta herättävän oloinen, että taitaisi jo nykypäivänä jäädä tämän kaverin karsina minultakin siivoamatta :D

Reissu kokonaisuudessaan oli kyllä ehdottomasti lapsille teemalla:
 Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa...

Kiukkuinen tuijotus...

Heh, näiden kanojen hieno töyhtö herätti nuorimmaisessa hilpeyttä:
Äiti, tuolla kanalla on tukka pystyssä!

Makkara ei maistu missään niin hyvältä kuin oikealla hiilloksella paistettuna ja ulkona syötynä!

Kokonaisuudessaan Escurial on ihan uskomattoman kaunis paikka!


Poro vasoineen ihmeteltävänä. Tää on se joulupukin poro, tuumasin ja sain vasta kommentiksi heti, mutta missä on se Joulupukki? ÖÖÖ.... tuota....
No se Joulupukki on siellä korvatunturilla ja tuo poro on tullu tänne kesälomalle...
Meni täydestä!

Tässä se on; Riconetta -vanhus! Tämän Aasin emä oli aikoinaan minun hoitoaasini ja Riconettaa olen hoitanut siinä samalla sen syntymästä saakka. Pieni liikutuksen kyynel nousi silmäkulmaan, kun Riconetta turpansa kättäni vasten painoi. Palanen mun omaa lapsuutta palasi hetkeksi!
Voi niitä ihania kesiä, voi niitä tallin tuoksuja, voi niitä muistoja...

8 kommenttia:

  1. Hei, näytätte saaneen yhden tämän kesän harvinaisista aurinkoisista päivistä retkipäivistä - tosi kiva, että sää suosi juuri teidän retkipäivänä! Kuvista kyllä välittyy tunnelma, itsekin paikalla lasten kanssa käyneenä (ja vielä useaan kertaan) voin vain todeta ja olla samaa mieltä, että paikka on tosi kiva retkipaikka. Löytyy niin monenlaista katsottavaa ja taukoa voi pitää välillä eväitä syöden. Ja lapsillehan on siis todella mahtava elämys nähdä eläimiä siellä vapaana ja katsella mielin määrin niitten touhuja.

    Onpa tosi harvinaista - ja nostalgista - ollut sulle ittellekin tämä reissu, kyllä varmasti herkisti mielen kun palaa hetkeksi lapsuuden muistoihin...Ja eläimillähän on tunnetusti myös pitkä muisti. Sanotaan, että ne jopa saattaa tunnistaa äänen pitkänkin ajan kuluttua. Ihan mahtava elämys. On se ollut onni saada olla eläinten parissa lapsena, nyt huomaa, kuinka mukavat muistot siitä on jäänyt.

    Onneksi on myös tällaisia paikkoja, missä lapset saa nähdä eläimiä vaikkeivat maaseudulla asukaan. Niistä he saavat sitte omia ihania lapsuusmuistoja.
    Voi tuota teijän pientä lippiskaveriakin, näkee että on kyllä tohkeissaan menossa joka paikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli kyllä ihana ja saatiin todellakin yksi kesän parhaista ilmoista! Escurial on kyllä kaikin puolin suositeltava paikka ja yksi pointti joka kiinnitti mun huomion, paikka oli siisti :) Kyllä se todellakin herkisti mielen kun pääsi niitä vanhoja eläimiä paijaamaan.... muistoja niistä on miljoonia!

      Poista
  2. Meillä asustaa siniotsa-amatsoni kymmenen v. Papukaija on vielä aika harvinainen lemmikki Suomessa. Ei ainoastaan lapset vaan aikuisetkin ovat aivan valtioissa nähdessään papukaija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti :) Papukaijat on niin persoonallisia otuksia, että niihin vain hullaantuu!

      Poista
  3. Mukava ikimuistoinen kesäinen päivä varmasti teille kaikille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Taas kerran yksi sellainen muisto lisää, jota ei voi korvata millään!

      Poista
    2. Ja sehän siinä on parasta, että lapset muistaa tämmöset päivät vielä aikuisinakin...ihanaa yhdessäoloa leppoisissa merkeissä! Pitää vaan muistaa järjestää sitä yhteistä aikaa.

      Poista
  4. Mekin ollaan escurialissa parina kesänä käyty. Tänä kesänä käytiin Korkeasaaressa, odotin kyllä paljon enemmän ja hieman petyin reissuun. Escurial on vieläpä niin kivan lähellä, että matkat sujahtaa nopeesti. Itse paikkakin on sen verta pieni, että voi vaikkapa kahdestikkin kiertää :)
    -Tiia-

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)