06 joulukuuta 2015

Hyvää itsenäisyyspäivää

Täällä itsenäisyyspäivä on sujunut rauhallisesti kotona. Nuorimmainen kehitti itselleen kuumeen, vaikkakaan sitä ei juuri huomaa, jos pojan vauhtia katselee.... Käsittämättömiä nuo lapset on, ei sitä voi kuin ihmetellä, että vaikka tyypillä kuume huitelee 39 asteessa, niin ei se vauhtia tunnu juuri hidastavan. itse olisi tuossa tilassa jo puolitajuton... uskomatonta!

Aikookos moni katsella Linna Juhlat iltasella? Perinteisestihän se täytyy virallinen arvostelukierros pitää puvuista ja kampauksista :D Yksi raaka, melkein kulttuurimurha on nyt kyllä käynyt, sillä mulle sen itsenäisyyspäivän on aina tuonut viimeistään se perinteinen Tuntematon Sotilas. Missä se on ohjelmistosta nyt? Mä en löytänyt ja aamukahvikin maistui pettymyksen jälkeen ihan surkeelle.
Vaikka sen sanatarkasti muistaa ulkoa sekä elokuvana että kirjana, silti siinä on aina ollut sitä JOTAIN ja se kuuluu itsenäisyyspäivään sanoipa kuka tahansa ihan mitä tahansa.



Monta kertaa olen miettinyt, että jos Suomen sotilaat laitettaisiin NYT samoihin oloihin kuin ne sankarit, jotka taistelivat maamme puolesta sotavuosina, niin ei tulisi mitään! Eikä pärjäisi nykypäivän naisetkaan kotirintamalla taikka lottina. Melkein tunnen jo häpeää tätä meidän pullamössö sukupolvea kohtaan, joka ei pärjää ilman älypuhelimia, tietokoneita ja kauheinta on ajatella että sukupolvessamme on paljon, niitä joille pelkkä perunoiden keittäminen on ylivoimaisen hankalaa.

Sen verran paljon Suomen sotahirtoriaa tutkineena ja lukeneena koen kyllä, että oma käsitykseni on avartunut ja silmänikin on auenneet ja vuosia vuosia sitten ja sen kunnioituksen määrää ei voi sanoin kuvailla, jota tunnen näitä sotiemme veteraaneja kohtaan, niin miehiä kuin naisiakin kohtaan.
Ilman meidän sankarillisia veteraaneja en minäkään tässä istuisi tätä kirjoittamassa, etkä sinä siellä ruudun toisella puolella tätä lukemassa.



Sytyttäkääpä jokainen kaksi kynttilää veteraaneille, Suomelle ja niille sankarivainajille, jotka ovat antoivat elämänsä sen puolesta, että meillä jälkipolvilla olisi täällä kotimaassamme hyvä olla.
Olemmeko muistaneet olla tästä kaikesta kiitollisia? Emme varmasti alkuunkaan tarpeeksi!


Hyvää itsenäisyyspäivää Teille jokaiselle <3



1 kommentti:

  1. Uskallankohan minä nyt tänne laittaa että siellähän se Teemalla Tuntematon näkyi....ja pitihän se taas katsoa ties kuinka monennen keran. EI VOI mitään se kuuluu tähän päivään AINA jos vain mahdollista.Kunnioituksella. Kyllä on tämä maa taisteltu meille kovilla uhrauksilla, siispä pidetään kiinni itsenäisyydestä eikä anneta kenekän vallata sitä - vaikka siltä näyttää että rajat on auki liian monille...Ymmärrän kyllä hätää kärsiviä ja vainottuja, mutta kaikki saapuvat eivät ole niitä. Anteeksi vain, mutta tiukempi kontrolli tulijoista olisi paikallaan.

    Nöyrä kiitos ja kunnioitus kaikille veteraaneille ja maata puolustaneille, myöskin kotijoukoille. Itsenäisen Suomen puolesta:Oikein Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)