27 heinäkuuta 2016

Hellehelvetti

Edellisen postauksen tukkakriisi tuntuu aika pieneltä nyt kun tämän helteen kanssa kiroaa kaiken alimpaan.... sinne just!

Mitään järkeväähän me ei tässä oikeastaan olla touhuiltu, oleskeltu, helteessä ulkoiltu, rannalla käyty ja syöty ihan hulluna jäätelöä. Taas varmaan saan kesäihmisiltä ne virtuaaliset puukot suoraan keuhkoihin, kun kitisen tätä helvetillistä kuumuutta, mutta tää vaan ei oo mun juttu alkuunkaan. Mä haluan nukkua yöllä peitto päällä, ilman heräämistä hiestä märkänä, haluan liikkua ilman sitä tukalaa ja nihkeää oloa, haluan kyetä hoitamaan kotihommatkin ilman sitä nihkeää ja tympeää oloa.

Maanantaina vaihtuu elokuu ja se on mulle se virallinen "henkiin heräämisen" päivä :D
Hartain illuusio tällä hetkellä on se pimenevä elokuun ilta, joka viilenee jo niin että voi vetäistä villatakin hartioille kun iltasella ulkona istuu.

Meidän kävelymaisemia... tuonne metsäpolulle kuulemma pitää lähteä seikkailemaan, kuulemma siellä on taikametsä! Taikoskohan nuo metsän haltijat taikka muut mörököllit nämä helteet samalla huitsin kettuun...?

Mini-ihmiset kävelyllä.  Tytöllä tais olla AnniinaBalleriina esitys kesken lenkin,
mutta mahtuuhan tuolla vetäiseen laajemmankin balettishown.

Lasten suusta kuultua näin helteiden aikaan:

- Äiti, miksi kännykkä jää mun nahkaan kiinni?  ööö.... ilmeisesti oli hiukka nihkeä olo jollakin muullakin.

- Äiti, täällä on niin kuuma että musta tulee jäätelö ja mää sulan.

- Äiti, käykö kipiää ku se aurinko pistää..? tovi piti miettiä, mutta kysehän oli siis auringonpistoksesta


että näin... nyt odotellaan oikeasti käden kyynäspäitä myöten ristissä, että tämä hellehelvetti loppuis ja sais vähän normaalimman arjen takasi.







2 kommenttia:

  1. Niin samaa mieltä helteistä!! Kyllä määkin tykkään lämpimästä, mutta en näin tukalasta helteestä. Mulle piisais jo. Kyllä määkin oon kuullu että nautitaan nyt kun näitä piisaa, kun tulee sitten kylmätkin. No joo, se on pukeutumiskysymys, kyllä nykypäivänä on vaatetta laittaa päälle että ei se kylmäkään pääse yllättään. Mulle riittäis kans vaikkapa pari tämmöstä hellepäivää ja sitte ois vaikka semmosta tasasta 20 astetta lämmintä ja aurinkoa. Passais se. On teillä mahtavat lenkkimaisemat ja voin kuvitella mitä kaikkea lasten mielessä liikkuu taikametsän puitteissa...On kyllä ihana kun lapset pääsee luontoon ja tutkiin kaikenlaista jännää! Lasten suusta parhaimmat ihmettelyt kyllä kuullaan. Toi auringonpistos on muuten tosi hauska sana. Toinen legendaarinen kysymys oli se, kun ihmisen kehonosia mietittiin, niin päässähän on tietysti takaraivo; no, poika osoitti otsaa ja kysyi että onko tämä sitten eturaivo. Siis hyvä kysymys. Voihan se joskus olla. Ainakin sen raivon paikka. Vastasin kyllä asiallisesti, että se on otsa. Mutta näin.

    Koitetaan kärvistellä, kyllä ne elokuun ihanat illat sieltä tulevat. Täytyy tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. luojan kiitos, nyt on ollu jo vähän viileämpiä öitä ainakin.... illalla kunnon kämpänviilennystalkoot ja kaikki ikkunat ja ovet auki. Lasten jutut muuten, jos sais kaikki vuosien varrelta koottua kasaan, sais muuten aika makean vitsikirjan ja hyvät naurut :D

      Poista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)