07 joulukuuta 2012

Mökkihöperyyttä

Juu-u, iskee se, nimittäin mökkihöperyys.
Ei juuri ole tarvinnut kämpästä liikkia mihinkään pieneen toviin ja näyttää siltä, että ei tarvitse liikuskella vieläkään. Pikkuneiti oli eilenkin vielä niin räkäinen ja kiukkuinen nuhansa kanssa, että ei voinut kuvitellakkaan lähtevänsä mihinkään. No, jos tänään on parempi päivä, niin toiveissa olisi, että uskaltauduttaisiin edes pikkuisen ulkoilemaan, pakkasmittarikaan kun ei tällä hetkelä näytä kuin vaivaiset 13 astetta... Viima tosin ei helpota tilannetta juurikaan, mutta jos edes hetkeksi pienelle happihyppelylle.
Toivossa on hyvä elää...

Eilen iltasella naureskelin itsekseni, että nyt voi varmasti jo virallisesti sanoa, että mulla ei ole elämää, kun kaakaomotti kourassa ja voileipä toisessa katselin itsekseni linnanjuhlia ;D
No ei siinä, kivoja pukujahan tuolla oli ja jotenkin jäi itselle sellainen mielikuva, että tunnelma ja meininki oli kokenut hienoiset nuorennusleikkauksen... Mene ja tiedä oliko tuo vain allekirjoittaneen kuvitelmaa, mutta sellaiset fiilarit kekkereistä jäi. Ihan jees!

Nuorennusleikkauksesta puheenollen... Itse tässä olen omassa pienessä pääkopassani laitellut elämää uusiin uomiin ja järjestykseen ja kehitellyt uudet tavoitteet ja haasteet. Vissiin niitä haasteita ei vielä riittävästi näiden mini-ihmisten kanssa ole, kun pääkoppa kaikenmoisia ajatuksia pyörittelee ;-) Mammalomakin loppuu tulevana keväänä, joten senkin vuoksi on ehkä ajankohtaista jo pikkuhiljaa miettiä, mitä sitä tulevaisuudeltaan toivoisi ja toiveethan eivät toteudu, jos niiden eteen ei itse vaivaa näe...
Vaikka sitä kuinka yrittäisi, vaatii se tämä arkikin melkoisesti ponnisteluja ja tällä hetkellä ainakin kaikki normijutut vaatii pientä uudelleen organisointia, jotta arki sujuisi jouhevammin ja aika riittäisi kaikkeen ja ennen kaikkea, että lapsilla olisi riittävästi virikkeitä ja sitä turvallista normaalia arkea. En sano sillä, että se nykyisellään jotenkin turvatonta taikka huonoa olisi, mutta aina tuntuu vaan äidin silmissä ja pääkopassa siltä, että pienillä muutoksilla lasten arkeen saisi piristävää muutosta.

Vaikka ei yhtään tunnukkaan joululta niin sieltä se vaan tuppaa lähenemään ja oikeasti... mitään en ole oikeastaan joulun eteen vielä tehnyt. No, toisaalta... tulee se sieltä, vaikka ei mitään tekisikään.

Tässä kuitenkin pari piristävää vinkkiä, niiden perinteisten lahjojen tilalle. Itselleni ainakin kelpaisi vallan mainiosti :) ja tiedämpä aika monta, jotka varmasti tällaisista ilahtuisivat ;)

Tunnelmallisiin iltoihin?

Lahja, josta on iloa pidempään ja hyödyllistä tietoa :)

Lahjoja joka makuun enemmän kuin kätevästi!

1 kommentti:

  1. Siitä mökkihöperyydestä - joskus se vain on mukavaa olla se kaakaomotti kädessä kotona kaikessa rauhassa- no, näin reilusti yli nelikymppisenä voin sanoa että omalla kohdalla pitää paikkansa se, minkä luin lahjaksi saamastani kirjasta "Mistä tiedät olevasi yli 40-vuotias?": kun puhelin soi lauantai-iltana, toivot, että se ei ole sinulle.... No heh heh näinhän se yleensä on, mutta ei tänä lauantaina 8.12. kun tätä äippää kutsui Raskasta Joulua-konsertti toista kertaa elossaoloaikana!! Viime jouluna ekaa kertaa uskaltauduin/rohkenin lähteä - ja menetin kyllä sydämeni sillä keikalla! Sama homma taas - miten ne voi jäädä sieluun soimaan ne laulut sillä tavalla??? Ei muistu murheet mieleen kun kuunteleen koko kropalla niitä lauluja ja sitä sydämeen käypää soittoa!! No, kukin tavallaan mutta kyllä oli taas uljasta kuunneltavaa ja ihan fiiliksissä ajelin kotia...On se mahtavaa! Mutta; tarkoitus oli sanoa, että kyllä se joulu tosiaan tulee vaikkei niin vouhotakaan sen eteen- kaikki kunnia tietysti heille, jotka viitsivät valmistautua ja nauttivat siitä. On se ihanaa sekin! Ja lasten jouluahan on ihana katsoa eikä se lahjojen paljous ole pääasia, se on hyvä opettaa lapsillekin vaikka lelukuvastot valtaavatkin kodin näinä aikoina... Hyvällä omallatunnolla voi itsekin rauhoittua sitten joulunviettoon vaikka ei niin kovasti valmistautuisikaan. Muistan kyllä kun lapset (oma ja lainatut) oli pieniä, niin olihan se suhinaa välillä mutta aika aikaa kutakin. Ihanaa joulunaikaa kaikille ja tervehtymistä sinne sairastuvalle....

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)