14 toukokuuta 2016

Haikein mielin

Eilen käytiin esikoisen kanssa tutustumassa kouluun. Nyt se todella on edessä, koulun aloitus.
Eskarivuosi alkaa olla takana ja sehän on ollut oikeastaan harjoitusta niin lapselle kuin vanhemmillekkin tulevaa koulutaivalta varten.
Lievästi haikeaksi tekee mielen se, että tavallaan yksi osa lapsuudesta päättyy tulevana syksynä.
Lapsuushan tietenkin jatkuu, mutta vähän erilaisena kuin ennen. Koulun aloitus tuo vastuuta ja velvoitteita niin lapselle kuin aikuisellekkin. Äidin mielen se toisaalta vetää haikeaksi, joutuu tavallaan päästään osittain irti ja päästää lapsen itsenäistymään, harjoittelemaan vastuunottamista ja ottamaan askeleita kohti nuoruutta. Nuoruutta !?!


Oikeasti, sitähän se on, koulutien kun aloittaa se on askel kohti tulevaa nuoruutta ja näin äitinä se tuntuu ihan kauhealta että esikoinen todella on jo siinä iässä, että ottaa päivittäin askeleita kohti itsenäisempää ja omatoimisempaa elämää. Tuntuu ihan hurjalta, kun juurihan se poika tuhisi tyytyväisenä sylissä nukkumassa :O

Poika itsehän on enemmän kuin innoissaan ja ei tuota jännittänytkään vähääkään kouluun tutustuminen. No toisaalta, eskarin kautta koulu alueena ja paikkana on jo tuttu ja ovat eskarivuoden aikana tehneet tiivistä yhteistyötä nykyisten ykkösten kanssa, joten koulumaailma sinänsä on tullut jo tutummaksi. Tulavasta opettajastakin jäi erittäin hyvä vaikutelma ja onnellinen oon siitä, että poika saa jatkaa tutussa koulussa ja tutussa ympäristössä kun niitä kaverisuhteitakin on ehtinyt eskarivuoden aikana muodostua jo mukavasti.

Poika on kyllä saanut hienot eväät koulutaipaleelle tämän eskarivuoden aikana. Siitä kiitos kuuluu ihan huipulle eskarin henkilökunnalle. Hienoa työtä olette tehneet ja poika on muuttunut vuodessa paljon ja ottanut huimia harppauksia eteenpäin, saanut hienoja kokemuksia ja oppinut todella paljon uusia taitoja. Edessä on haikeat hyvästit eskarille. Kevätjuhlat on tuossa loppukuusta ja voin taata, että mä märisen ihan hulluna.... tämmönen herkkis kun on luonteeltaan, niin eihän sitä silmät kuivina tilaisuudesta tulla selviämään. Onneksi mää saan mukaan pojan kummitädin niin voidaan sitte vetistellä kilpaa juhlissa :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)