02 toukokuuta 2016

Päiväkotielämää

Meillähän lapset (2 nuorinta) aloitti päiväkodissa viime elokuussa.
Aloituskin tapahtui ihan hurjan nopeasti ja vähän ehdin parina päivänä kehittää pienen pienen stressin poikasen siitä, kuinka lapset sopeutuu täysin uuteen ympäristöön ja maailmaan.

Huoli osoittautui täysin turhaksi meidän kohdalla. Lapset aloitti Muksun Maailman -päiväkodin yksikössä tässä ihan meidän kodin vieressä. Minä kiitän onneani siitä, että saimme lapset juuri tähän päiväkotiin. Vaihtoehtona olisi ollut vähän kauempana sijaitseva kunnallinen päiväkoti, en kyllä kadu päivääkään, että valitsimme yksityisen päiväkodin.


Lapset lähdössä päiväkodin vappunaamiaisiin :)
Päiväkodilla järjestetään tasaiseen tahtiin erilaisia tapahtumia ja toimintaa,
joista lapset tykkää ihan mielettömästi. Jokainen päivä on erilainen ja on niin ihana seurata, kun lapset saa täysin erilaisia elämyksiä, joita ei välttämättä edes kotona tulisi ajatelleeksi.


Meidän päiväkoti on ihana,  kodinomainen, pieni yksikkö, jossa lapset saa toteuttaa itseään ja "kokeilla siipiään" ihan jokapäiväisissä toiminnoissa. Mielestäni jokaisen lapsen tarpeet on otettu erityisen hyvin huomioon ja lapset saavat olla juuri omanlaisiaan. Varsinkin tuon meidän nuorimmaisen kohdalla hirvitti erityisesti ennen päväkodin aloittamista, että miten tuo äitiriippuvainen pikkutakiainen oikeasti pärjää ihan erilaisessa ympäristössä, hiukan ujo ja syrjään vetaytyväkin kun on (oli...).

Viime syksyn ja talven aikana on tapahtunut pojassa ihan huima muutos. Poika on itsenäistynyt toimissaan hurjasti, lähtee nykyisin itse kokeilemaan asioita. Eikä ole enää niin ujokaan :) Leikit sujuu yhteen muidenkin kuin isosiskon kanssa, johon kyllä aluksi takertui ihan tosissaan, mutta yhteistuumin päiväkodin porukan kanssa siihenkin saatiin muutos aikaiseksi ja poika on omatoimisempi kuin koskaan!
Päiväkodin väki kävi Oulun luistelukerhon kevät näytöksessä tekemässä retken, jossa minäkin sain kunnian olla mukana. Upea näytös, ja lapset oli ihan hämmästyksestä ymmyrkäisenä.


Tytölle päiväkoti on ollut niin tärkeä, että nyt kun eivät hoidossa olekkaan olleet, niin päivittäin kyselee, että milloin päästään taas. Kaikki päivittäiset toiminnat siellä on tulleet todella tärkeiksi ja ne kaverit tietty.

Uusia taitoja on tullut paljon lapsille ja jo osattuja asioita on mielestäni todella hyvin annettu toteuttaa ja tuettu taitojen kehitystä.

Meillä on kyllä ollut ihan huikea onni saada tuollainen hoitopaikka lapsille ja henkilökuntakin on ihan parasta. Lapset tykkää koko henkilökunnasta todella paljon ja itselle välittyy aina päiväkodille mennessä sellainen lämmin ja välitön tunnelma. Samalla aaltopituudella ollaan hoitajien kanssa ja sehän on toki omiaan varmistamaan sen, että saumaton yhteistyö kodin ja päiväkodin välillä toimii.
Ainoa (positiivinen)ongelma taitaa olla se, että välillä äitille on meinannut tulla kiire, kun jään kohtalaisen usein suustani kiinni lapsia viedessä taikka hakiessa :D
Minkäs sille tekee kun juttu luistaa henkilökunnan kanssa :)

Tässä samassa yhteydessä haluankin lausua koko päiväkodin henkilökunnalle
TUHANNET KIITOKSET! Teette ihan huippua työtä sekä jäätävällä ammattitaidolla, mutta myös suurella sydämellä!

Muksun maailman päiväkoteihin voit tutustua TÄÄLLÄ
Jos satut tässä oulun alueella asumaan ja lapsukaisesi kaipaa hoitopaikkaa, suosittelen kyllä enemmän kuin lämpimästi kurkkaamaan onko vapaita hoitopaikkoja saatavilla.




6 kommenttia:

  1. Onnekkaita olette! Se ei ole todellakaan itsestään selvä asia, että lapset saa kunnolliseen päiväkotiin, niitäkin riittää moneen junaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta ja jokapaikassa sekään ei ole itsestään selvää, että ylipäätään saa lapselle päiväkotipaikan tai ainakin sitä joutuu ehkä jonottamaan todella pitkäänkin.

      Poista
  2. Aivan ihana päiväkoti! Se on kyllä kullanarvoista, että onnistuu saamaan hyvän päiväkotipaikan. Tuo jo kertoo aika paljon, että tytär haluaisi takaisin - se on sen merkki, että siellä viihdytään ja siellä oikeasti tehdään lasten kanssa juttuja. Ja mikä bonus - että pääsit itekin sinne luistelunäytökseen. Kuulin siitä, että oli ollut todella ihana esitys. Positiivista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kullanarvoista todellakin!! Paljon oon lukenut juttuja ja kuullutkin, että ongelmia on päiväkodin aloittamisessa varsinkin ollut monilla. Me ollaan kyllä niin onnekkaita, että ollaan saatu tällainen paikka. Lapset tykkää niin paljon koko päiväkodin porukasta, että päivittäin nuo melkeempä kysyy, että millon me saahaan mennä hoitoon... Kertoo todella paljon :)

      Poista
    2. Niinpä niin - oiskohan se just sitä, että ne tarhan tädit siellä tosiaan tekee lasten kanssa asioita. Ja lapset ei feikkaa, ne sanoo rehellisen mielipiteen, ja tuo kertoo kaiken, että lapset haluu takaisin sinne. Siellä viihdytään! Tosi kivaa!

      Poista
    3. Näin se on. Siellä kyllä oikeasti lasten kanssa touhutaan ja lapset saa toteuttaa itseään ja juuri niitä juttuja, joista tykkää. Lapset tosiaan sen rehellisimmän mielipiteen antaa asiasta kuin asiasta ja jos ne ei siellä viihtyis, niin ei ne kyseliskään, että milloin takaisin päästään. Huippua!

      Poista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)