16 toukokuuta 2016

Kotiäidin ansioluettelo

tai ehkä paremminkin CV.

Jokainenhan tietää, että kotiäiti on mestari monessa asiassa, mutta tässä hieman listattuna ominaisuuksia, jotka kotiäitiyden myötä on kehittynyt äärimmilleen.

Joustavuus
Kotiäiti kykenee joustamaan äärimmilleen ja jopa sen äärirajan yli tarvittaessa. Tätä ei liene ole tarvis edes selittää sen enempää.

Paineensietokyky
Kotiäiti kestää melkein mitä vaan menettämättä otettaan ja lankoja käsistään. Kykenee toimimaan tilanteessa kuin tilanteessa

Tehokkuus
Kotiäiti suoriutuu useasta tehtävästä samanaikaisesti. Esimerkiksi puhelimessa ollessa pystyy ihan helposti viikkaamaan pyykit, siivoamaan keittiön, käyttää pari lasta vessassa ja vastailemaan elekielellä puhelun ulkopuolisiin kysymyksiin menettämättä keskittymiskykyään itse puheluun, jos puhelun ulkopuolinen kysyjä sattuu osaamaan lukea, onnistuu vastaaminen puhelun aikana myös kirjallisesti ja edelleenkään itse puhelu ei ulkopuolisesta kommunikoinnista kärsi ja kaiken tämän lisäksi samaan aikaan pystyy myös vaikka värjäämään omat hiukset....

Reaktiokyky
Kotiäiti on nopea reagoimaan tilanteisiin, niin hyviin kuin huonoihinkin, kotiäiti kykenee jopa ennustamaan tulevat tilanteet ja erehtymättömällä ennakoinnillaan välttämään ikäviä tilanteita.
Kykenee reagoimaan yllättäviin tilanteisiin panikoimatta. Esimerkiksi yllätysvieraat vrt. pomo, joka on unohtanut kertoa erittäin tärkeästä kokouksesta, joka alkaa 5 minuutin päästä, johon on oltava sekä suolaiset että makeat tarjottavat kahveineen ja virvokkeineen, kotiäiti ei petä tässäkään tapauksessa vaan reagoi hallitusti tilanteeseen ja hoitaa sen, jopa siinä viidessä minuutissa. Pomo ehkä tosin saattaa kuulla unohduksestaan myöhemmin...


Organisointikyky
Kotiäiti on organisoinnin mestari. Ei ole tilannetta, jota kotiäiti ei kykenisi organisoimaan, hänhän melkein pystyy olemaan useassa paikassa samaan aikaan tai jos ei pysty, hän järjestää asian niin, että homma hoituu jokaisessa paikassa täysin aikataulussa.

Johtaminen
Kotiäitihän on erehtymätön johtaja. Hän kykenee pehmeällä tavalla ohjaamaan asiat ja ihmiset,
On auktoriteetti nro 1. jota jokainen kunnioittaa ja kotiäiti johtajana kunnioittaa myös alaisiaan ja pitää heistä huolen, huolehtii jokaisen hyvinvoinnista laittaen jokaisen hyvinvoinnin aina etusijalle päästäkseen haluttuun ja toivottuun, hyvään tulokseen.

Palvelualttius
Kotiäiti on palvelualan ammattilainen, hän hoitaa raskaankin työtaakan alla asiat niin, että muut voivat hyvin.

Riskinhallinta
Kotiäiti ennakoi paremmin kuin kukaan mahdolliset uhkaavat vaaratilanteet ja riskitekijät ja eliminoi ne tehokkaasi.

Ongelmanratkaisutaito
Kotiäiti on ongelmanratkaisun mestari, niin riita kuin kriisinhallinta sujuu kuin tanssi ja sovittelijan rooli ja parhaan kompromissin rakennustaito on kotiäidillä selkärangassa, hän hoitaa tilanteen kuin tilanteen mallikkaasti ilman suuria katastrofeja.

Asiakaspalvelu
Kotiäiti hoitaa vaikeimmatkin asiakkaat malttiaan menettämättä. Näinhän hän tekee lähikaupassakin, kun hänen 3 ja 4 vuotiaat saavat raivokohtauksen karkkihyllyllä, kuitenkin kotiäiti hoitaa tilanteen mallikkaasti ja sopuisasti keskustellen niin että jokaiselle jää lopulta tilanteesta positiivinen mieli...
Näin siis, jos vaikka vaikeahko asiakas heittäytyy riehumaan puhelimessa, kotiäiti ensin kuuntelee asiakkaan raivotulvan ja sitten lähtee hakemaan sopuisaa ratkaisua asiaan.


Mitä tulee sitten muihin ominaisuuksiin, kotiäidin vastustuskyky on vertaansa vailla. Jos hän on vuosikausia mahdollisesti toiminut niin sairaanhoitajana kuin lääkärinäkin, on hän saanut päälleen sen verran huiman määrän viruksia ja bakteereita, että ihan helposti hän ei sänkyyn kaadu sairastamaan. Kotiäiti siis kykenee hoitamaan myös työyhteisön pienet vaivat ja paikkaamaan pienet haavat, ensiaputaidot hänellä myös on selkärangassa, joten työturvallisuus on myös taattu.

Kotiäiti on työpaikan muistipankki, hänhän muistaa jokaisen syntymä- ja nimipäivät, neuvola-ajat, hammaslääkärikäynnit ja monta monta muuta elintärkeää asiaa.


Mihin tämä maailma joutuisikaan ilman kotiäitejä, jotka paljastuvatkin työelämän pelastajiksi hurjalla ammattitaidollaan, joka pätee alalla kuin alalla ;)

Aurinkoista viikon alkua jokaiselle!

3 kommenttia:

  1. Oi taivas :D mä allekirjoitan ihan jokaisen ominaisuuden!!

    VastaaPoista
  2. Tämä kyllä pitäis ehdottomasti muokata oman CV:n jatkoksi :D Mahtava postaus!!

    VastaaPoista
  3. Todellakin - totta joka sana, tätähän äidit tekee! Siinä sivussa tulee asiantuntemusta ja osaamista joka alalta. Ja nämä on tullu niin testattua. Ei kukaan muu kuin kotiäiti ole tällainen MONIOSAAJA..Sehän on muotia tämä moniammatillisuus, niin tässä sitä sitten piisaa yhdessä persoonassa!!! Loistavasti kiteytetty. Tällaisiahan me ollaan. Ja ollaan siitä ylpeitä. Varsinainen ammattikorkeakoulu on kotiäitiys.

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)