12 lokakuuta 2011

Läksyjä

Tänään oli postilaatikkoon tipahtanut Hyvin vointiin erikoistunut aikakausjulkaisu... Lahjalehti kun näytti olevan, on siis odotettavissa parin päivän sisään puhelu pirtsakalta lehtimyyjältä, joka kaupanpäällisinä tarjoaa kuun ja tähdet taivaalta... No en ole tilaamassa, En!

Tässä julkaisussa oli kuitenkin artikkeli, joka pisti silmään ja pistipä lukemaan sen alusta loppuun aivan ajatuksen kanssa... Artikkelissa haastatellut jooga-opettajan mukaan ihmisen elämän läksy on löytää erilainen asenne itseä ja muita kohtaan ja tämän löytymiseen kuluu koko elämä... No osittain voisin allekirjoittaa tuon YHTENÄ elämän suurista läksyistä... Mutta mutta, miten sen oikeanlaisen asenteen itseään ja toisia kohtaan voi löytää, kun nykymaailma näyttää suurelta osin toimivan asennevammaisten mielenliikkeiden mukaan?
(ja taaskaan ei pidä kenenkään niitä herneitä nenään näistä vetää...)

Esimerkkinä voisi heittää... Ihminen, joka tyylillään luo ulkopuolisille kuvan, itseään todella tyrkyttävästä hepsankeikasta, jolla elämän tärkeimpänä tehtävänä on bailata ja tuoda itseään esille, miten hän voi löytää uudenlaisen asenteet itseään ja muita kohtaan, jos hän kärsii niin julmetun huonosta itsetunnosta, että keinolla millä hyvänsä on saatava huomiota vain itselleen. Tämänkaltaiset pintaliitäjät ovat yleisimmin niitä, jotka todellisuudessa tulevat useimmiten epäonnistumaan ihmissuhteissaan ja monessa muussakin asiassa.
Elämän arvot heillä ovat välillä erittäinkin arveluttavia ja käsitys todellisuudesta enemmän tai vähemmän hämärtynyt.  Miten tälläinen ihminen näkee toiset ympärillään, jos itsensäkin näkee "täydellisenä" vasta siinä vaiheessa, kun on lyönyt 10 cm:n kerroksen pakkelia koko kroppaan ja puolialastomana heiluu pitkin kaupunkia umpihumalassa ihmisten hyväksikäytettävänä...? Ja sitten vielä nämä, jotka kuvittelevan tietynlaisen kaveriporukan tuovan sen onnen elämään... porukkaan on päästävä keinolla millä hyvänsä ja tuloksena on vain se, että onnettomat tekevät itsensä naurunalaiseksi.

Ja tällaisten ihmistenkö tulisi ottaa elämänsä läksynä se, että löytää uuden ja erilaisen asenteen sekä itseään, että toisia kohtaan... Huh huh... kova tulee olemaan työ, jos edes huomaavat, että tällaistakin tulisi tehdä.
Josko kannattaisi aloittaa ihan siitä, että vilkaisee sinne peiliin ja katselee ihan tosissaan sielunsa silmin tarkasti ja miettii näkemäänsä ja sen pohjalta lähtisi rakentamaan uutta minää ja sen myötä muotoutuisi uudenlainen asenne myös muita ihmisiä kohtaan. Kaikilta se ei tule onnistumaan, eräät kun on luotu pelkiksi pyrkyreiksi ja sellaisina he tulevat pysymään, koska eivät itsekkään asiaa tajua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)