24 marraskuuta 2011

Oppitunteja....osa 1

Oppitunti osa 1: Näin menetät järkesi vähällä vaivalla:

Leipomispäivä pienten lasten kanssa :)

No ei vaiskaan, Ihan kohtuullisesti me onnistuttiin, vaikkakin erinäisiä kikkailuja leipominen muksujen kanssa vaatii. Siinä vaiheessa kun pasteijoiden taikina on kaulintakunnossa ja täytteet valmistettu, oletettavasti nuorimmainen hoksaa yhtäkkiä kaiken ruuan loppuvan maailmasta juuri tällä minuutilla ja aloittaa ensin kunnon karjumisen pelastaakseen kaikki jäljellä olevat ruokavarastot ja huudon jälkeen aloittaa ankaramman tankkauksen kuin ammattiurheilija ;) Tankkauksen ja tarkistusten jälkeen (juu, se ruoka ei maailmasta vielä loppunut) voi ehkä olla hetken kiltisti ja katsella äidin ja isoveljen touhuja.

Isoveli on tämän pikkisiskon tankkauksen aikana omatoimisesti valmistellut osan taikinasta siihen kuntoon, että äidillä meinasi itku päästä ja mieleen juolahti myös ajatus, että kuinkahan paljon taikinaa on jo mennyt tässä vaiheessa kurkusta alas.... no ei onneksi ilmeisesti kovinkaan paljoa ;)

No tästä pääsemme onnellisesti siihen vaiheeseen, että pääsemme jopa täyttämään pasteijat ja tämä sujuukin kuin tanssi... Paistovaiheessa kun ensimmäiset pasteijat ovat juuri valmiita, keksii nuorimmainen, että hänen viihdykkeenä olleet lelunsa ovat varmasti maailman kamalimmat ja jälleen konsertoidaan siihen äänen sävyyn, että varmasti naapuritkin tästä aariasta pääsivät nauttimaan :)
No tästäpä siis seurasi pikkiriikkinen paistohärdelli, mutta mutamilla rivakoilla liikkeillä pasteijat tuli kuin tulikin pelastettua palamiselta.

No, loppu sujuikin sitten vähemmällä edestakaisin juoksemisella kun esikoisen pystyi istuttamaan paikoilleen syömään ensimmäiset maistiaiset :) ja ymmärsi nuorimmainenkin sitten kunnioittaa tätä hetkeä ottamalla pienet kauneusunet...

Noo, järki lähestulkoon säilyi, pasteijat ja tortut olivat enemmän kuin makoisia, mikään ei palanut ja kämppäkin on suunnilleen siisti kaiken touhuamisen jälkeen. No jokatapauksessa, jos jollakulla lukijalla sattuu olemaan tylsää, meille voi tulla leipomaan lasten kanssa ihan miloin vain ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)