14 marraskuuta 2011

Sanakirja

Aika alkaa NYT; Kotiäidin luxus-aika siis.... Mini-ihmiset onnellisina untenmailla, joten äiti-ihminen saa notkua rauhassa koneella ja kiusata kanssaihmisiään... Loistavaa :)
Tämähän on melkein sitä hermolepoa kaiken arkisen kuhinan keskellä, kun voi luvallisesti lyödä aivot narikkaan ja jaaritella ihan niitä näitä ja ennen kaikkea ISTUA ihan rauhassa, ilman ketään roikkumassa housun lahkeessa ja huutamassa ÄIIIITIIIII AUTA! tai vaihtoehtoisesti kukaan ei huuda pää punaisena, kun soittokellosta on veto loppunut!

Noo, en minä valita, en suinkaan. Lapset ovat rikkaus ja ne otetaan vastaan lahjoina!
Olen usein ennenkin sanonut, että kaikki se on otettava mikä meille annetaan!
Päivääkään en siis vaihtaisi pois, vaikka tämä arki välillä onkin niin hektistä, että illalla huomaa riehuneensa hullun kiilto silmissä saamata aikaan yhtään mitään ja kiire olevinaan on koko ajan, vaikka ei edes kotoaan mihinkään poistu. Itse kai meistä jokainen sen kiireensä määrittelee.

Tässä kun päivittäin kuuntelee tuota taukoamatonta puheen pälpätystä ja on itse kouliintunut toisille suomentamaan tuota herra 2-vuotiaan erittäinkin rikasta suomenkieltä, ei voi välttyä välillä saamasta hervotonta naurukohtausta.

Pieniä maistiaisia lukijoille: Herra 2-vee sanakirja

Hambimbu = Hampurilainen
Aatukutuku = Laturi
Peppu = Mersu
Auli = Audi
Ooppe = Ooppeli
Kalipiipi = Karjalanpiirakka
Maima = Maila
Loulupuppi = Joulupukki
Keekka = Kelkka
Kamma = Margariini
Kama = makaroni/makkara
Nauna = sauna
Piipii = piirtää
Kypä = kypärä
Pamppi = pankki (yleensä tämä meinaa myös lompakkoa)

Nämä kaikki hienoakin hienommat sanat kun yhdistetään niihin sanoihin, jotka jo sujuvat ihan oikein, on saatavilla siis melkoisen mielenkiintoisia ja nauruhermoja kutkuttelevia lauseita, joita aina ajoittain saa olla suomentamassa vieraille :) Ja tätä puheen pälpätystä kun yleensä riittää n. aamu seitsemästä ilta seitsemään - kahdeksaan miinus päiväunet... tekstiä siis todellakin riittää ja äiti-ihminen voi nauttia hiljaisuudesta ainoastaan iltaisin :D

1 kommentti:

  1. VOI AAMEN! Täällä tuo meidän kohta-5-wee tuottaa suunnilleen samalla aikataululla tekstiä. Tosin nykyään se teksti on vieraidenkin jo helpompi ymmärtää. Mielenkiinnolla seuraavan papupadan tuotoksia odotellessa (vaikuttaa tässäKIN asiassa tulleen isosiskoonsa)...

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)