04 maaliskuuta 2014

Kevään merkit osa 2

Yksi varma kevään merkki on dieetit. Niitä pukkaa ovista ja ikkunoista ja voi sitä hehkutuksen määrää kuinka olet bikinikunnossa yhdessä hujauksessa ilman, että sinun tarvitsee juurikaan tehdä mitään.
Nämä ärsyttää enemmän kuin laki sallii, mutta vielä enemmän raivostuttaa se ihmisten järjetön sinisilmäisyys näiden trendidieettien kanssa. Uskotaan kaikki mitä kirjoitetaan ja sanotaan.
Uskotaan siihen, että se uusin hollywoodtähtien suosima ihmedieetti, muuttaa sen sipsejä ja suklaata mättäneen sohvaperuna-kotiäidin kahdessa viikossa Jennifer Lopeziksi... Ja sitten menetetään se viimeinenkin itsetunto, kun se ei onnistunutkaan ja vajotaan yhä syvemmälle itsesääliin ja vetäistään vielä lohduksi vähän isommat annokset sipsiä, suklaata ja kotiinkuljetuksena tulee vielä perhepizza, jonka dieetin epäonnistumista sureva mamma vetää yksin napaansa.

MAALAISJÄRKI!!! Mikä se olikaan, ilmeisesti se ei ollut mitään syötävää.
Haloo, ihmiset. Järjellä kun alatte ajattelemaan, onko millään ihmedieetillä pysyvää vaikutusta?
Dieetti kestää yleensä vain hetken... entäs sen jälkeen? No, ne kilot tulee takaisin ja mitä luultavimmin tuplana.

Mikä ihme saa tyypit uskomaan, että se täydellisen vartalon salaisuus on siinä jonkun julkkiksen suosimassa dieetissä? Eikö järki enää kenellekään kerro, että kaikki lähtee siitä elämän perusteellisesta muutoksesta.
Jos elämäntavat ovat retuperällä, ei mikään auta kuin sen hetken ja kaikki palautuu kuitenkin aina lähtöpisteeseen tai mahdollisesti jopa sitä lähtöpistettä huonompaan tilanteeseen.

Se on raaka peli. Jos meinaa pysyviä tuloksia aikaan saada, on remontoitava koko elämä.
Mentävä syvälle niiden syiden äärelle, jotka ovat ylipainon aiheuttaneet.
Yleisin vastaus on; syödään liikaa, syödään väärin. Mutta se EI riitä vastaukseksi, vaan vastaus on saatava siihen MIKSI syödään liikaa ja miksi syödään väärin...
Aika usein se syy löytyy sieltä henkiseltä puolelta ja tässäpä tullaankin siihen, että ensimmäisenä on alettava hakemaan muutosta sille henkiselle puolelle ja ratkaistava ongelmat siellä, ennen kuin on realistista että mikään muukaan elämäntapamuutos voisi onnistua...

Tässäpä mietittävää jokaiselle... ruusunpunaiset lasit pois silmiltä ja katsotaan sitä totuutta suoraan silmiin.
Elämää ei tee paremmaksi yksikään ihmedieetti ja se ihmedieetti ei sitä täydellistä vartaloa tuo.
Se vaatii raakaa työtä niin henkisesti kuin fyysisesti...

Jokaiselle tekee hyvää palata välillä niiden peruskysymysten äärelle...

4 kommenttia:

  1. Tuo on niin totta! Porukka kuvittelee elämän muuttuvan pelkän hetkellisen dieetin ansiosta ja oikeesti ei edes nähdä, niitä ongelmia, jotka siellä kaiken taustalla voi olla. Pahimmassa tapauksessa jollain ihmedieetillä pilataan paljon enemmän kuin saadaan aikaan hyvää tulosta. Surullista, et porukka on niin idiootteja!

    VastaaPoista
  2. Jos mahdollista, niin lukekaa uusimmasta Kotiliesi-lehdestä Hanna Partasen juttu otsikolla Sopivasti lihava. Siinä ei ihannoida lihavuutta, mutta annetaan synninpäästö jokaiselle, joka ei ole langanlaiha tikku. Eli miksi pitäisi haikailla esim siihen mitä oli 20 vuotta sitten...Jos olo on hyvä, syö sopivasti, liikkuu sopivasti, on perusterve, minkä ihmeen takia pitäis alkaa jollekin dieetille?? Äly hoi ja ymmärrys älä jätä... Totuushan on se, että saahan sitä syödä mitä vaan, kun sen sitten myös kuluttaa...Mun mielestä vois kans unohtaa kaikki dieetit ja keskittyä PAINONHALLINTAAN. Kun pitää huolen, että paino ei pääse karkaamaan, niin ei tarvitse rääkätä itseään edes millään hirmu harjoituksilla, vaan vähän kattomalla mitä pistää suuhun, ja liikkuu. Hyötyliikunta kunniaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juttua en ole lukenut, mutta kommenttisi perusteella täysin totta :) Ei ole mitään väliä, mitä vaaka näyttää, jos sinulla itselläsi on hyvä olla, niin henkisesti kuin fyysisesti. Se ei tuo kenellekkään täydellistä onnellisuutta elämään, jos vartalo on täydellinen. Jokaisen täytyy löytää se oma kultainen keskitie omaan elämäänsä :) Helppoa se ei ole, tiedän sen omasta kokemuksesta, mutta kun se keskitie löytyy, se on kaiken vaivan näön arvoista ja voi keskittyä elämässään muuhunkin kuin kyttäämään sitä peiliä taikka vaakaa ;) Kiitos vielä kommentista :) Molemmille anonyymeille :)

      Poista
  3. Olenpa kuullut lääkärin sanovan hieman pullukalle naiselle, siis minun sanojen mukaan KOMEALLE naiselle, että muutamat lisäkilot ei kyllä haittaa, jos muuten voi hyvin eikä ole sairas. Eli ei kannata laihduttaa hullun kiilto silmissä! Olen törmännyt siihen itsekin, että ennen niin komea nainen (=lue: hieman pyöreä) laihdutti itsensä avioeron jälkeen ihan tikuksi, Arvatkaa vaan tuliko naamaan ainaki kymmenen vuotta lisää..?! Huomasi tämän kyllä itsekin ja antoi armon itsellensä. Kyllä oli sitten paljon viehättävämpi nainen kun antoi tulla muutaman kilon lisää. Itselläni on tuo keskivartalo se ongelmakohta, niinkuin varmasti monella muullakin keski-ikäisellä naisella, mutta en sen anna häiritä (ainakaan usein!), koska paino kuitenkin kaikekseen on ihan normaalin rajoissa. Se on vaan keskittynyt tuohon keskivartaloon! Nimim. ylävartalo kokoa 34, ja alavartalo kokoa 43....Mutta mieli on iloinen!

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)