20 maaliskuuta 2014

Pidennykset käytännössä

Moikka lukijat! Tuon edellisen pidennyspostauksen jälkeen olen saanut muutamia kysymyksiä pidennysten käyttöön ja hoitoon liittyen. Ajattelimpa sitten tehdä kunnollisen postauksen aiheesta. Jospa tästä vaikka olisi jotain hyötyä pidennyksistä haaveileville :)

Eräs lukija kysyi, että tuntuuko pidennyskohdat jotenkin. Hän oli lukenut jostain keskustelupalstalta, kuinka sinettikohdat olivat hanganneet päänahkaa pahoin.
EI tunnu, eikä niiden kuulukkaan tuntua :) Oikein laitettuina nämä ovat oikeasti kuin omat hiukset. Sekä teipit että sinetit ovat niin luontevan tuntuisia, että hiukset tuntui heti omilta. Eivät kiristä eivätkä ahdista mistään. Ei silloinkaan kun hiukset ovat kiinni. Eli kannattaa laitattaa hiukset ammattilaisella!

Hoitoon saa tietenkin kulumaan vähän enemmän aikaa kuin pelkästään omien hiusten hoitoon. Totuushan toki on, että omakaan hius ei voi hyvin jos sitä ei hoida oikein, ja näin myös pidennysten kanssa.
Pidennyshiusta kannattaa pestä ja hoitaa kunnollisilla ja laadukkailla tuotteilla ja mitä paremmin pidennykset hoidat, sen pidempi käyttöikä niillä on.
BpHair jälleenmyy ja suosittelee käytettäväksi Jennica Beauty Oy:n maahantuomaa  OROFLUIDO tuotesarjaa; Shampoo, Mask ja öljy.



Hiukset ja hiuspohja vaahditetaan shampoolla huolellisesti, huuhtelun jälkeen ylimääräinen vesi puristellaan pois ja hius kuivataan pyyhekuivaksi. Tämän jälkeen levitetään kosteuttava hoitoaine Beauty Mask tyvestä latvoihin ja annetaan vaikuttaa. Hiukset kannattaa harjata läpi, jotta hoitoaine levittyy varmasti tasaisesti.
Huuhdellaan huolellisesti, kuten täytyy tehdä ilman pidennyksiäkin :)

Hoitotuotteidenkin kanssa kannattaa luottaa ammattilaisen sanaan. Tuo tuotesarja on kyllä käytössä osoittautunut aivan loistavaksi. Ja tuoksu on niin mielettömän ihana, että tuotteita nuuskisi ihan huvikseenkin ;)


Pyyhekuivaus ja levitetään öljy ja sen jälkeen harjaa hiukset läpi. Itse annan hiuksen kuivua ihan vapaasti ilman kuivaamista. Pidennyshius ei tarvitse muuta jätettävää hoitoainetta, ainoastaan tuo öljy riittää.

Pesen hiukset n. joka toinen päivä. Tässä samalla olen onneksi päässyt eroon siitä päivittäisestä hiusten pesusta... Oma onnettoman ohut hius vaati pesun joka päivä, mutta nyt sekin on taaksejäänyttä :)
Yöksi laitan hiukset löyhästi letille. Ainoa tottumiskysymys mulla taisikin olla tuo että en meinannut tottua siihen ensin, että herään yöllä letti suussa :D

Muotoilu hoituu ihan tavalliseen tapaan, kuten omienkin hiusten kanssa. Tottakai, käsittely aina rasittaa niin omaa kuin pidennyshiustakin, mutta muotoilla voi ihan oman maun mukaan. Viimeistelytuotteita voi käyttää vapaasti, mutta täytyy muistaa ettei harjaile kovin rajusti hiusta, jossa on paljon esim. vahvaa lakkaa.

Itselläni on yleisimmin hiuksessa viimeistelemätön lettikihara. Taidankin olla vähän treindeissä edellä, kun tuossa muutama päivä sitten näin videoklipin, jossa sanottiin lettikiharan olevan se tulevan kesän trendi ;D

Huolto pidennyksille tehdään n. 2 kuukauden välein, riippuen siitä miten oma hius kasvaa.

Kysymyksiä saa esittää edelleen, vastailen enemmän kuin mielelläni ja jos en tiedä niin otan sitten selvää ja kerron teillekkin :) Tulossa on myös postaus erilaisista kampauksista, joita itse tykkään käyttää :)

Mukavaa ja aurinkoista  torstaita kaikille <3


13 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Odotan jo innolla kampauspostausta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän saada kampauksia kuvattua mahdollisimman pian :)

      Poista
  2. Poikkeaako tuo pesu jotenkin oman hiuksen pesemisestä? onko jotenki vaikeempaa? Tahtoisin niin hulluna itsellekki pidennykset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä se juuri poikkea. Toki pitää olla tarkkana, ettei shampoota tai hoitoainetta jää hiukseen ja hiuspohjaan eli tarkka huuhtelu :) Itselle oli aika outo pestä ensimmäisen kerran kun oli tottunut pesemään omaa onnettoman ohutta ja lyhkäistä hiusta, kun sitten yllättäen pestävää olikin paaaljon enemmän. Tuntui että eka kerralla sai huuhdella pitkät tovit että sai kunnolla huuhdottua :D no siihenkin on jo tottunut :)

      Poista
  3. käsitin et sul on ollu klipsipidennykset kans. Pysyyks ne oikeesti kunnolla päässä ja kauanko kesti että jouduit uusiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pysyvät päässä ja ovat helpot laittaa. Hetken toki kesti opetella ja tottua niiden laittamiseen, mutta äkkiä se sujui jo ihan rutiinilla. Pidin klipsejä melkeimpä joka ainoa päivä ja ne ehtivät olla mulla melkein vuoden käytössä ja ovat vieläkin tosi hyvässä kunnossa ja täysin käyttökelpoiset :) Hyvä hiuksen laatu ja se miten hiusta hoidetaan ratkaisee tässäkin tosi paljon, että joutuuko uusimaan. Omani ovat BpHairia ja en joutunut uusimaan, vaan voisin edelleen käyttää niitä jo liki vuoden käytön jälkeen :)

      Poista
  4. Miten tuo huolto tehdään? Kaikki aina puhuvat, että pitää huollattaa, mutta miten se oikeesti tapahtuu? Tyhmä ja tietämätön kyselee... :( Tosi ihana blogi sulla, jäin heti seuraamaan kun ensimmäisen kerran tänne löysin :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos :) Mukava aina kuulla, että lukijat tykkää! huolto tehdään tosiaan n. 2 kk välein ihan sen mukaan miten oma hius kasvaa. Oman hiuksen kasvaessa pidennyskohtahan tietenkin "laskeutuu" oman hiuksen mukana alaspäin. Huollossa pidennykset käytetään irti ja kiinnitetään uudelleen oman hiuksen tyveen.

    VastaaPoista
  6. kiitti vastauksesta! ihana bloggari kun jaksat vastailla noin perusteellisesti kaikille :) Sellaista halusin viel kysyä, että miten tuo huolto sitten katkoo omia hiuksia kun pidennyksiä joudutaan irrottaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) huolto ei rasita hiusta sen kummemmin eikä katko hiuksia, kun huollon tekee ammattilainen. Ammattilaisilla on oikeat aineet ja oikeat tekniikat pidennysten irroittamiseen ja eivät hekään sitä tekisi, jos se omalle hiukselle kova rasite olisi :) Kannattaa luottaa ammattilaiseen tässäkin asiassa. Pyrin aina vastaamaan lukijoiden kysymyksiin ja kommentteisih parhaani mukaan, mielestäni se kuuluu jokaisen bloggarin vastuuseen lukijoitaan kohtaan :) Ja minusta ainakin on vain ihana asia, että lukijat jaksavat kommentoida ja uskaltavat kysellä :)

      Poista
  7. Kyllähän se on tässä niinkuin kaikessa muussakin hiusten hoidossa, että ammattilainen on aina ammattilainen, nimimerkillä kokemusta on (entisaikaan tehtiin permis kotona, ja härrenguud sitä käkkärää....joskus onnistui paremmin, joskus huonommin). Ainakin, jos ei ole kokemusta laittamisesta. Ja nämä pidennykset kuitenkin on sen verran arvokkaat, että itte laitattaisin kyllä semmosella joka sen varmasti hallitsee ja osaa oikeat hoitovinkit antaa. Ja näihin kannattaa kyllä käyttää oikeanlaiset aineet ja hoitotuotteet.

    VastaaPoista
  8. Kyllä ammattilainen tosiaan on aina ammattilainen. Mutta saimpas minäkin hyvät naurut, kun muistutit mieleen omatekoiset permikset. Itsekkin muistan joskus lapsuudenkodissa tapahtuneet permistalkoot :D Välillä onnistuu ja välillä ei. Kyllä se vain on parempi luottaa ammattilaisiin aina, vaikka kotikonsteja hiustenhoitoonkin kyllä löytyy, mutta aina varmempi kun apuna on ammattilainen ja ammattitason hoitotuotteet/välineet :)

    VastaaPoista
  9. Joo ja se 80-luvun permis oli kyllä varsinainen permis; kestokihara todellakin, ja ISO!!!

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)