05 huhtikuuta 2015

Pohdintaa blogien nykytilasta + linkkaa blogisi JOS...

Tätä postausta mä oon pyöritellyt varmaan pisimpään, kuin mitään postausta tätä ennen. On pitänyt pähkäillä ihan omissa ajatuksissa, koneella kuin ihan paperillakin. Mutta mielestäni tämä on aika tärkeetä ja ainakin minulle itselle ollut viimekuukausina tosi silmiin (ja hermoon) pistävä asia.

Eli asiaan...

Onko blogit nykyisin vain toistensa kopioita? 
Oon viimeisten kuukausien aikana selannut läpi satoja ja taas satoja blogeja niin suomesta kuin ulkomailtakin. Aivan järjettömän usein silmiin pistää kokonaisuus, joka on kuin suora kopio, joistain yleisesti suositusta blogista ja pahinta tässä on se että nämä huippusuosiota nauttivat blogitkin ovat kuin kopioita keskenään. Tekstit ja kuvat on sijoiteltu lähes täydellisen samalla tavalla, jopa kirjoitustyyli on muutettu samanlaisiksi, vaikka kun selaa ihan vaikka jonkin blogin alkuaikojen postauksia, kirjoitustyyli on ollut täysin erilainen. Uskaltaako kukaan enää tehdä täysillä sitä omaa juttuaan?

Kuvat on tappiinsa asti käsiteltyjä. Toki onhan se ihana katsella upeita kuvia, mutta onko kuvituksista kadonnut aitous. Omasta mielestäni on. Kuvat on käsitelty ja lavastettu niin, että näyttävät niiltä täydellisiltä lehtikuvilta, joka ei ehkä mielestäni ole blogeihin se paras vaihtoehto. Itse kieltämättä katselen mieluummin niitä aitoja tilanteita, aitoja kuvia, joista henkii juuri se tilanne ilman että sitä tilannetta on saatu aikaiseksi kuvankäsittelyllä. Jokainen perusjannu osaa ottaa kuvan ja käsittelemällä melkein kuvasta kuin kuvasta saa upean, mutta siinä nousee minun arvostus ja kiinnostus henkiin, kun kuvasta näkee sen olevan aito tilanne ilman lavastusta ja tuntikausien käsittelyä.Tottakai Suomessakin bloggaaminen on ammattilaistunut ihan huimaa vauhtia, mutta valitettavaa tässä ilmiössä on todella se, että blogien aitous, omaperäisyys ja jopa sisällöllinen osuus kärsii.
Blogeihin ja blogien takana hääriviin ihmisiin on ehkä vaikeampaa samaistua enää samalla tavalla kuin ennen. Postausten sisältö on valitettavan suuressa osassa blogeja alkanut mennä siihen tyyliin, että iso osa postauksista tuntuu täysin väkisin väännetyiltä. On pakko postata joka ainoa päivä ja lopputulos on siinä, että postauksessa on kuva ja muutama lause tekstiä, joka ei käytännössä sano yhtään mitään lukijalle. Esimerkkinä voisin heittää nämä suurta suosiota nauttivat asukuvapostaukset. Postauksessa on muutama kuva ja pari lausetta tekstiä. Toki kuvista saa inspiraatiota ehkä omaankin pukeutumiseen, mutta eniten kaipaan itse sitä, että postauksissa olisi kerrottu syvällisemmin miksi juuri sellainen asuvalinta, tai miksi on ostettu juuri sellainen rätti kaapin täytteeksi. Ja vastaukseksi en halua siihen kysymykseen sitä kuuluisaa: Se näyttää kivalta.
Ehkäpä olen itse vähän turhan tarkka, mutta kaipaisin paljon muutakin analyysiä asuista.

En hae tällä pauhaamisella sitä, että blogeissa pitäisi paljastaa kaikki omasta elämästään, ei todellakaan. Oma yksityisyys täytyy kuitenkin olla bloggaamisesta huolimatta, mutta halutaanko me kaikki olla niitä tusinabloggaajia, joista se mielikuva on vain se kiillotettu pinta, koti kuin suoraan sisustuslehdestä, juhlia, kekkereitä, biletystä jne. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan. Ja ei, en kirjoita tätä kateuksissani, vaan siksi että mun oman kohta 5 vuotisen bloggaajan taipaleeni aikana homma on muuttunut ihan totaalisesti ja blogeista on kadonnut pahasti se oma juttu, oma persoonallisuus ja aitous. Tilalle on tullut vain se tyhjä sisältö ja kiillotettu pinta.

Itse asiassa olen tästä aiheesta jutellut useiden henkilöiden kanssa, osa bloggaajia ja osa ei...
Yksikään ei ole kieltänyt tätä ilmiötä... Huolestuttaako? minua ainakin!


Nytpä siis laitetaan vielä uudeleen etsintään uusia blogeja, haluan todella löytää niitä aitoja, oman juttunsa takana seisovia bloggaajia, jotka rohkeasti uskaltavat olla erilaisia ja aitoja ilman kopiointia.
Näyttäkääpäs nyt kyntenne kaikki!

Linkkaa siis blogisi komenttikenttään JOS koet oikeasti tekeväsi yllämainitun kuvauksen kaltaista blogia. Tyylijalilla ei ole väliä, luenhan blogeja ihan aiheesta kuin aiheesta.
Mikäli löydän jotain todella kiinnostavaa, voi olla että teen jopa ihan oman postauksensa löydetyistä blogeista :)

Nyt suljen koneen ja katoan tuonne aurinkoiseen ilmaan ulkoilemaan. Mukavaa sunnuntaita jokaiselle <3

130 kommenttia:

 1. http://maijukristiina.blogspot.fi/?m=1

  http://ladyfitt.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 2. En ole bloggaaja enkä koskaan tule olemaan, mutta allekirjoitan kirjoittamasi täysin! Vaikka minusta itsestäni ei olisi koskaan bloggaajaksi, seuraan todella paljon blogeja ja olen kyllä huomannut täysin saman ilmiön. Tavallaan se on surullista ja olenkin monta aiemmin seuraamaani blogia jo jättänyt taakseni vain siksi, että niistä on kadonnut sekä sisältö että se aitous, josta mainitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, itsekkin olen jättänyt heti paljon blogeja pelkästään siksi että sisältö on muuttunut tyhjäksi. Surullista se todella on, sillä aiemmin seuraamissani blogeissa oli mukana monta todella lahjakasta kirjoittajaa ja sisällön tuottajaa.

   Poista
 3. Et sit tohon blogien kaupallisuuteen puuttunut? eiks siinä ole mitän ongelmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En puuttunut siksi että varsinaisesti se ei minua häiritse millään tavalla, teenhän sitä itsekkin. Mutta siinä vaiheessa se kaupallisuus alkaa häiritä, jos postaukset blogissa ovat pelkkiä yhteistyöpostauksia tai muita vastaavia tai jos edes suurin osa on niitä.

   Poista
 4. Itse ainakin oon pyrkinyt koko ajan pitämään blogin ns. Oman näköisenä. Kyllähän tyyli ja mieltymykset väkisellä 5v aikana muuttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin muuttuu ja pitääkin muuttua :) vaikka tyyli ja moni muukin juttu blogissa muuttuisi, niin siltikin tulisi aina säilyttää se oma juttu siinä bloggaamisessa ja se sisältö. Samaan olen pyrkinyt minäkin, että se "just mun näköisyys" säilyy :)

   Poista
  2. Jätin puhelimella itseni linkkaamatta mutta blogi löytyy siis http://tittin-elamaa.blogspot.fi

   Mulla on blogin sisältökin muuttunut vuosien varrella. Alkuun se oli lähinnä vauvanvaate ostosten esittelyä mutta nykyään ihan sitä sun tätä laidasta laitaan. pitää kuitenkin aina tarkkaan miettiä mitä uskaltaa kirjoittaa kun nykyään tuntuu että kaikesta tehdään niin iso numero :)

   Poista
  3. Tuo on totta, että aina jostain joku keksii nostaa hirveän älämölön, mikä on kyllä surullista siinä mielessä, että paljon hyödyllistäkin juttua jää ehkä tulematta blogeihin, kun pelätään kommenttiryöppyjä. No mutta, suomalaisethan on tunnetusti niin katkeraa ja kateellista sakkia, että aina joku jotain valittamista keksii tekipä miten päin tahansa. Komentoijia on aina joka junaan, parasta ois kun oppisi bloggaamaan sillä mielellä, että ne huonoimmatkin kommentit menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :)

   Poista
  4. Niin no itsellä kyllä meneekin tuolla tyylillä, mutta nyt kun viime aikoina saanut lukea näistä kunnon ylilyönneistä lastensuojeluilmoituksia myöten :D

   Poista
  5. Itse olen näistä kans lukenut.... Ihan hullua! :D Välillä tuntuu että sitä maalaisjärkeä ei enä ole olemassakaan tai sitä ei osata käyttää....

   Poista
 5. Hahaa, just samasta aiheesta olen ajatellut kirjoittaa, mutta en ole oikein rohjennut. Olen 100 % samaa mieltä sun kanssa! Mä olen löytänyt muutamia kiinnostavia, erilaisia blogeja, joissa näkyy kirjoittajan persoona eikä se, että pitää tehdä kaikki samalla tavalla kuin muut tekee... Mä pidän tiukasti oman bloginikin persoonallisena ja alunperin ja edelleenkin ajatukseni on pitää massamuodista poikkeavaa blogia.

  http://nainentummissa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Menen käymään vierailulla blogissasi :) Tämä aihe tuntuu olevan aika monen huulilla, tai tässä tapauksessa varmaankin pitäis ilmaista: näppäimistöllä ;)

   Poista
 6. Tiedä olenko mitenkään erikoisen uniikki tapaus, mutta mä en ole koskaan osannut vetää rooleja, vaan annan aika puhtaasti sen mitä olen. Käsittelen blogissani perhe-elämän lisäksi harrastuksiani (kuvataide, askartelu, leivonta, laulaminen jne), pitkäaikaissairauttani, ominaisuuksiani nimeltä ADD ja erityisherkkyys, surujani ja traumojani koulukiusaamisesta nykypäivän itsetunto-ongelmiin, riemun hetkiä arjen varrelta, urapohdintaa, mielipiteitä, ajatuksia elämästä ja ilmiöistä... Kuvia olen liian laiska liittämään jokaiseen postaukseen. Silloin kun kuvaan, asettelen jos jaksan tai haen tiettyä tunnelmaa, käsittely jää valotuksen ja sävyjen korjaamiseen suurimmaksi osaksi, eikä mulla taida olla yhtään ainutta kaunista kuvaa meidän ei todellakaan kauniista kodista, paitsi juhlien ajalta :D Sisustamisesta tykkään kyllä, mutta se on vähän (paljon) vaiheessa.

  http://kerronsulletarinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin pitääkin tehdä :) Monesti ne juuri melkeimpä tämän nykyisen "blogimuodin" mukaan, kamalimmat kuvat on just niitä parhaimpia ja persoonallisimpia, joista välityy just se oikeanlainen aitous :)

   Poista
 7. Itse olen saanut jonkinverran kommentteja siitä miten blogissani pitäisi olla enemmän kevyttä höttöä, hömppää, kepeitä kuvia tulppaaneista ja asukuvia. Sitä monissa muissakin blogeissa on. Selkeästi on vallalla käsitys siitä että blogin pitää olla tietynlainen ollakseen riittävän hyvä. Myös ulkoasut, bannerit ja postausaiheet muistuttavat suurimmassa osassa blogeja paljon toisiaan. Massasta yritetään erottua tekemällä kaikki täydellisemmin kuin muut. Muttei olemalla erilainen. Harmillista. En tiedä olenko itse onnistunut olemaan riittävän erilainen mutta asukuviin, tulppaaneihin ja tappiin asti photaroituihin kuviin en ole lähtenyt vaan olen pysynyt omassa jutussani alusta asti. Jonkinverran kärkevässä kirjoitustyylissä vaikka onkin negatiiviseksi sen takia haukuttu. En muuta sitä vaikka ehkä silloin olisin ammattimaisempi. Mutten minä ammatikseni kirjoita. http://blogit.kaksplus.fi/blogi/munakoisonkasvatusta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, pyritään maksimaaliseen täydellisyyteen sillä raakalla hinnalla että kadotetaan oma persoonallisuus ja kaikki se täydellisyyden tavoittelu johtaakin vain huonompaan lopputulokseen. Jatka just sun omalla kirjoitustyylillä!! Tykkäsin :)

   Poista
 8. http://jjullle.blogspot.fi

  Itse oon huomannu myös täysin saman ilmiön! Mun on ainakin ihan mahdotonta ottaa tosta 1,5veestä tekemällä tehtyjä kuvia kun ei tuo pysy paikallaan! :D :D
  Täällä siis pian 18v puoltoistavuotiaan äiti, sekä masussa kasvaa toinen pieni ihme❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla naperot 5 v, kohta 4 v ja kohta 3 v..... eli meilläkään ei tekemällä tehdä yhtään mitään :) Onnea odotukseen <3

   Poista
 9. Mikä kenellekin sitten on sitä aitoa vaihtelee tietysti sekin. Itse olen kirjoittanut blogia vuodesta 2007 ja ilmeisesti siellä jotain lukemisen arvoista on kun osa lukijoistakin on pysynyt mukana ihan sieltä alusta asti. :)

  Kuvia tosin käsittelen minäkin, se kun kuuluu toimenkuvaan töissäkin niin vaikea niistä on näppejä pitää blogissakaan erossa. :D

  http://visuaalisestivaativa.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tottakai se vaihtelee ja pitääkin vaihdella :) ja Kyllä näyttää blogissasi olevan lukemisen arvoista ;) Kuvien käsittely on ihanaa hommaa tykkään siitä itsekkin, mutta tässä vallalla olevassa ilmiössä sekin on viety jo ehkä hieman liian pitkälle.

   Poista
 10. http://parempiayhdes.blogspot.fi/
  En tiedä onko etsimäsi mutta ainakin teen just omalla tavallani kopioimatta muita :)

  VastaaPoista
 11. Hyvin kiteytetty.

  Kun blogit ja bloggaaminen on vuosien myötä yleistyneet ja kasvattaneet suosiota, on niistä tullut ihmisille tapa ansaita. Erilaisten yhteisöjen ja portaalien alla bloggaaminen ja siitä palkan saaminen voi olla syy sisällölliseen köyhyyteen.. kun kuukaudesta toiseen on vaatimus tuottaa vaikka se 20 postausta per kuukausi, on sanomattakin selvää, että mukaan täytyy tunkea diipadaapaa. Ellei sitten kirjoita blogia täysipäiväisenä työnä ja saa siitä hyvää palkkaa..jota harva suomalainen bloggaaja taas voi tehdä.

  Itse luen harvoja "supersuosittuja" blogeja.. suosittu tai ei, asenne ja tyyli ratkaisevat.

  Omaa blogia pyrin tekemään huolella, mutta en kuvaile tulppaaneita seesteisessä olohuoneessa. Sanoisin, että blogini on monipuolinen, erilainen, eikä toivottavasti tylsä.

  Tervetuloa vierailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta, tulen vierailemaan ehdottomasti :) Tuo on aivan totta että nuo portaalien ja yhteisöjen vaatimukset mm. postaustahdista on yksi iso syy siihen sisällölliseen köyhyyteen, mutta itse ajattelen näin että jos lähtisin bloggaamaan niin että minulta vaadittaisiin se 20 postausta kuukaudessa, en kykenisi tavallaan tuottamaan lukijoilleni sitä pettymystä, että sisältö muuttuisi. Ennemmin vähemmän rahaa ja harvemmin postauksia, kuin väkisin väännettyä höttöä :) Ja yksi ilmiö muuten tästä on tosiaankin se, että tämän portaalibloggaajien postausten tyyli ja sisällöttömyys kopioituu aika pahasti myös muiden ns. tavallisten tallaajien blogeihin ja lumipalloefeksi on valmis :D

   Poista
 12. Http://ollieoliver.blogspot.fi

  Mukaan mahtuu niitä lavastettuja kauniita kuvia mutta paljon puhetta ja mielipiteitä aroistakin aiheista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn vierailulla. ja niitä lavastettuja kauniita kuviakin saa olla, tyyli, asenne ja kokonaisuus on se ratkaiseva tekijä :)

   Poista
 13. No ainakin tehdään omaa tarkasti rajattua juttuamme, joka on meidän näköistä, niin keskivertokuvien kun rauhallisen postaustahdinkin suhteen. https://mitamatekisin.wordpress.com

  VastaaPoista
 14. Mulla on vähän semmoinen tyyli, että jos selailen uusia blogeja, tietyt asiat nähtyäni en vain jaksa enää kiinnostua. Jo kokovalkoinen ulkoasu, just ne tulppaanikuvat - ja mitä kaikkialla nykyään näkee (monet ovat niitä juttuja yllä luetelleet), ei vaan sytytä minkäänlaista kipinää seuraamiseen liittyen. Osaksi se saattaa johtua myös siitä, että itse en ole mikään muodin seurailija, himomeikkaaja/ shoppaaja enkä oikeastaan välitä niin hirveästi ottaa kuvia itsestäni. Kirjoitan aina silloin kun on asiata kerrottavana. Olen aina tykännyt kirjoittaa, joten jos ei huvita rustailla uutta, en ota siitä ressiä vaikka viime postauksesta olisi viikkoja - miksei enemmänkin. Sehän on vaan kaikille mukavampaa lukea semmoista tekstiä, minkä kirjoittamisesta kirjustajakin on nauttinut. Yleensä se myös näkyy ulospäin koko blogissa.

  Meikä kirjoittelee aika tilkkutäkkimäistä blogia kokkiopiskelijan arkesta, tosin nyt kun valmistujaiset lähestyvät, odotettavissa saattaa olla identtiteettikriisiä - noh ehkä siitä selvitään! Jos haluat kurkata blogiini, tänne vaan!

  saijabbloggaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käyn ehdottomasti vierailulla :) se on ihan totta, että teksteistä paistaa läpi heti se nauttiiko kirjoittaja tekstinsä kirjoittamisesta, siksipä itsellänikin jää seuraamatta paljon hienoja blogeja pelkästään siksi, että en viitsi palata takaisin, koska edellisistä teksteistä on paistanut läpi juuri se väkisin kirjoittaminen.

   Poista
 15. Asiatekstiä :)

  Olen huomannut itsekin saman: Identtinen ulkoasu, sama banneri, samat fontit ja värit, vain naama muuttuu. Sisältö on samaa jokpäiväistä höttöä ja pelkkää ostorumbaa.

  Vielä enemmän harmittaa oikeasti originaalit blogit ja asiabloggaajat jotka ansaitsisivat pienen noston ja huomion ihan laatunsa puolesta. Nämä blogit hukkuvat usein massan keskelle ja jäävät pienemmälle huomiolle.

  Itseäni myös harmittaa blogien vähäpuheisuus. Vaikkakin itse rakastan kauniita kuvia, vielä enemmän minuun iskee hyvä teksti ja nimenomaan juuri ne perustellut valinnat! Itsekin kirjoitan pitkän litanian esim. arvostellessani tuotetta jotta lukija saisi varmasti täyden kuvan tuotteesta kuin mielipiteestänikin :)

  Minunkin on pitänyt kirjoittaa kyseisestä aiheesta jo pitkän aikaa sitten, nyt olisi varmaan hyvä aika aloittaa! P.s en ole varma onko blogini ihan rajoilla, mutta jos kiinnostaa kurkata: www.kaksinaamainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaan ehdottomasti :) Juuri ne perustelut on se juttu, jota näihin miljooniin asupostauksiin kaipailen, ja myös muihin... itselläni on edessä se tilanne että lähiaikoina on tulossa pari asupostausta, joita on nähty mun blogissa toooooodella harvoin, mulla on valmiina tietty visio, miten homman toteutan ja jotain sen tyylistä toivoisin myös muilta. Tottakai on lukijallekkin suuri etu, että bloggaaja kertoo vaikkapa esittelemästään tuotteesta KAIKEN perusteellisesti, eikä vain totea tuotteen olevan kiva tai kivanoloinen.... :D

   Poista
 16. Mäkään en tiedä, oonko mikään uniikki tapaus ja mun blogi varmaan hukkuu muiden blogien sekaan, mut blogia kirjoittaessa mä oon rehellinen, ja niinku ihmisenä oon aito niin kirjotan sitä aidosti sydämmellä ja omalla persoonallani ja juurikin yritän välttää väkisin väännettyjä tekstejä, koska helposti tulee stoppi siihen kirjottamiseen ja lukijatkin kaikkoaa.

  Mä otan järkkärilläni kuvia, ja nakkaan niitä blogiin ilman mitään kuvanmuokkausta (korkeintaan joskus seepia/mustavalkonen)
  Mut muuten kyllä pidän kuvat naturellina :D

  Tää teksti oli tosi hyvä, kiitos hyvästä kirjotuksesta :') !

  Hyvää pääsiäistä,

  Tarski- http://www.tarskirakastaa.blogspot.fi

  Ps. Samaa mieltä oon ekan kommentoijan, Maijun blogista että siinä löytyy hyvä ja persoonallinen bloggaaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin ihanaa pääsiäisen jatkoa sinullekkin :) Sehän se juuri se pointti, sinun ei tarvitse olla uniikki, jos sisältö on juuri sinun näköistä sopivalla asenteella ja aitoudella toteutettua! Sitä minä juuri etsin, aitoja blogeja, joiden takana on aidot ihmiset.
   Niin muuten julkaisen minäkin kuvistani varmaan 95% täysin käsittelemättöminä.... joskus saatan vähän rajailla, mutta pääsääntöisesti kuvat lähtee julkaisuun ihan noin vain :D

   Poista
 17. Hyvä kirjoitus! Mielestäni hyvinkirjoitettuja ja persoonallisia blogeja on kyllä paljon, mutta ne eivät saa vain yhtä paljon näkyvyyttä kuin pinnalla olevat tyyliblogit. Suositut blogit yleensä toteuttavat mainonnan keinoja ja siksi ne houkuttelevat lukijoita. Itekin oon harmitellut kun kaikkein mielenkiintoisimmat blogit on niin hankala löytää :( Kirjoitin jokin aikaa sitten aihettasi sivuavan tekstin blogiini. Käy katsomassa http://www.elamablogi.com/mainoksista-opittua/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn ehdottomasti katsomassa! tämän postauksen tiimoilta oon saanu myös sähköpostiin ja facebookiin aivan jäätävän määrän blogeja selailtavaksi. jos/kun sieltä löytyy tuikituntemattomia, uusia mielenkiintoisia blogeja, teen niistä erikseen oman postauksensa. Toivottavasti sitä kautta näitä tuntemattomia lahjakkuuksia nousee enemmän esiin. Olisikin kiva, että vaikka täällä jokainen kommentoija postaisi omaan blogiinsa pienet vinkit näistä tuntemattomammista blogeista, saataisiin yhteistuumin uusia lahjakkuuksia lukijoiden tietoisuuteen ja ihan ilman portaaleja yms ;)

   Poista
 18. Mua häiritsee, ettei ainoastaan se visuaalisuus ja asenne ole sitä samaa ylikiillotettua korulausepäiväkirjamussutusta, vasn myös niin monet blogaajat itse näyttää toistensa kopioilta. Melkein tehnyt mieli kirjoitta satiirisempi ohjeistus lifestyleblogaamisen säännöistä, mutta tiedä sitten kuinka kehittävää pottuilla jokaisella blondilla olevanetuasema, koska arjalaisen ihanteen täyttäviä blogaajia on vaan niin helvetisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta, että bloggaajat vielä näyttävätkin toisiltaan ;D Kirjoita ihmeessä pieni ohjeistus ;) Väliäkös sillä onko se kauhean kehittävää, mutta luettavana olisi varmasti sellainen, jonka minä haluaisin lukea!

   Poista
 19. Näitä samoja asioita on pyöritelty mielessä. Uusia blogeja perustetaan satoja päivittäin ja monet kirjoittavat kahtakin yhtä aikaa. Tällaisesta blogiviidakosta on hirveän vaikea erottua - varsinkin jos sisältö on sitä kuuluisaa lifestyleä. Vaikka monet lukijat (minä mukaanlukien) haluaisivat lukea siitä tavallisesta elämästä, en jaksa viikosta toiseen seurata kuinka Maija kävi shoppailureissulla Vaasassa (kuva Gina Tricotin muovipussista/raidallisesta neuleesta) tai kuinka lauantaina vietettiin kiva brunssi ystävien kesken (kuva kahvikupista ja Iittalan viinilasiin tehdystä smoothiesta). Joko kuvat, kirjoitustyyli (ja -taito) tai kirjoittajan persoonallisuus saavat palaamaan, ja lukemaan niitä normiarjen juttujakin.

  Karu fakta on se, että kaikki eivät voi olla ammattibloggaaja. Moni kuitenkin haluaisi, ja siksi helposti "matkitaan" suosituimpia bloggaajia (vaikka ideoilla ei toki ole copyrightia). Sen sijaan, että tuottaisi omanlaista sisältöä ja olisi uskollinen itselleen (hitto, mikä klisee), päädytään kuvaamaan MacBookia teekupin kanssa, ihastelemaan leikkokukkia, sommittelemaan kosmetiikkatuotteita ja kuvailemaan erilaisia muotikirjoja pinottuna valkoisen olohuoneen valkoiselle pöydälle. Lopputuloksena kaikki blogilistan blogit muistuttavat vahvasti toisiaan, sillä uskotaan sen yhden suositun bloggaajan tyylin olevan varma tie menestykseen. Sitten voikin kysyä haluavatko lukijat OIKEASTI katsella niitä kuvia leikkokukista blogi toisensa jälkeen..? :D

  Itse asun ulkomailla, ja uskon sen olevan yksi tekijä miksi blogillani on lukijoita. En tiedä pystyisinkö tarjoamaan mitään uutta ja erilaista, jos asustelisin vain Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit sanat suustani! Meinasin kyllä kieltämättä vetäistä kahvit väärään kurkkuun tuosta Maijan shoppailureissusta :DD Asia on juuri noin! Sun blogissa oonkin aina välillä vieraillut ja sieltä kyllä hehkuu sellainen oma asenne, oma juttu ja oma tyyli. Tykkään!

   Poista
  2. Juuri näin! Mä jotenkin oon alkanu vierastamaan koko lifestyle-sanaa, kun se blogin kuvauksessa tuntuu samantien tarkottavan valkosta kämppää, tulppaaneja ja asupostauksia vailla varsinaista muuta sisältöä. Ilmeisesti lifestyle on pelkkää sisustusta, kahvilaa ja shoppailua? Onneksi on niitäkin, joiden elämäntyyli on muutakin ja niissä ne kuvaukset on lifestylen sijaan astetta tarkempia kuten lapsiperhesirkus, sisustus, sokerimassakoristeet tai vaikka ekohippeily. Mun mielestä on myös surullista, kun yritetään tehdä valtavirran mukaista, selkeesti toiveissa saada hommasta joskus rahaa. Uskoisin, että sillä omalla muista erottuvalla tavalla voisi tuo toive toteutua paremmin.

   Mun blogi on sekametelisoppa, mun elämäntyyliä ;) oon lasten kanssa kotona, hoidan pihaa, tykkään tehdä ruokaa ja liikkua luonnossa. Niin ja välillä tykkään käydä kahvilla ihan yksin ;)

   http://ikimuistoista.blogspot.fi

   Poista
 20. :D mua rupes heti naurattaa ku aattelen ite aika samalla tavalla monista blogeista ja oma on vähän just sellanen äitiblogien musta lammas :D kirjotan aidosti ja päästän musta lukijan aika lähelle. En vaan koe, että saisin sellasesta hienostelusta yhtään mitään itelleni, tai kun ei se oo yhtään terapeuttista "kattokaa ku oon täydellinen". Tulis vaan paska mieli ku ei olis oma ittensä :) siks musta on ihanaa jos joku kehuu vaikka mua kovaks blogin perusteella, koska se on 100% mua, enkä yritä mielistellä ketään. Ulkoasusta tykkään kyl jos on valkonen tausta ja sellanen "tavallinen", mutta ihan vaan sen helppolukuisuuden vuoks :)

  http://kuukatriina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin sen pitää mennäkkin, olitpa millainen tahansa ole myös blogissa se aito oma itsesi. Kaikkia se ei ehkä miellytä, mutta suurinta osaa se aitous nimenomaan kiehtoo. Jatka samaan malliin jatkossakin :) Piipahdan vierailulle blogiisi ihan ajan kanssa :)

   Poista
 21. En tiedä uniikista, mutta omaa juttua kuljen, jonka oon löytäny näiden vuosien aikana. Blogi on lähinnä hetkiä ja tunteita, kuvia täynnä. Kuvia muokkaan, mutta ottaessa ei tule kyllä aseteltua sitten yhtään. Yleensä haluan kuvata just sen hetken mikä siinä nenän edessä on ja kuvien muokkaileminen on mielestäni ihanan rentouttavaa, siksi teen sitä :) http://aitikehystetaakstaa.blogspot.fi/

  Mielenkiintoinen kirjoitus tämä oli kyllä, sai ajattelemaan monelta kantilta kaikkea mahdollista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellaisista kuvista pidän itsekkin, että ne kuvaa täydellisesti just sitä tiettyä hetkeä! Ja hienoa jos oon onnistunu herättämään ajatuksia, siihen tällä kirjoituksella pyrinkin ja tiedän että täällä kommenttien ulkopuolellakin on PALJON porukkaa, jotka ovat heränneet ajattelemaan. ainahan kaikkea pitää pähkäilläkkin monelta kantilta :)

   Poista
 22. Hyvää pohdintaa. Kun itse aloitin Äiti yrittää blogin elokuussa, en juurikaan lukenut muita perheblogeja tai lifestyle blogeja. Lähdin siis kirjoittamaan ilman malleja tai ennakkoajatuksia. Kirjoitan aika fiilispohjalta ja toki nyt seuraan monia blogeja, koska kuulun Blogirinki Mediaan. Pyrin olemaan täysin oma itseni ja blogini on ollut alusta asti markkinointihenkinen omasta taustastani johtuen. Olisikin kiva kuulla näkemyksesi blogistani http://aitiyrittaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo fiilispohjalta kirjoittaminen näkyy teksteissäsi :) Markkinointihenkisyyskään ei haittaa, sen huomasin että nämä markkinointijutut on blogissasi toteutettu hyvällä maulla ja taidolla. Tykkään kirjoitustyylistäsi ja blogisi tyylistä tosi kovasti. Monesti blogia aloittavalle olisikin ehkä paras ratkaisu, kun pääsisi aloittamaan juuri noin, ns. puhtaalta pöydältä ilman malliopittuja maneereja ja kopioituja ideoita siitä millainen on hyvä blogi :) Mukavaa kevään jatkoa, jään seurailemaan postauksiasi!

   Poista
 23. mä kyllä ihan rehellisesti toivon, et tää sun tekstis päätyy jokaisen portaalin ja yhteisön käsiin/silmiin. Jospa heilläkin silmät avautuisivat niin, et onko heillekkään hyödyksi, et siellä heidän parhaimpina blogeina ja huipputähtinä on 10 toisensa kopiota. Ketä sellainen palvelee? Ei ainakaan lukijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nämä tavalla taikka toisella yleensä ainakin käy myös portaalien ja muiden silmissä. Toivottavasti herättää ajatuksia sielläkin yhtä paljon kuin lukijoissakin :)

   Poista
 24. Mä oon kyllä sortunut tohon tulppaanienkin kuvailuun, mutta osin siksi, että mä olen leikkokukkahullu :D Joskus on kiva maustaa tekstiä parilla kuvalla, ja jos ei oo varsinaisesti mahdollista kuvata tekstin sisältöön liittyviä asioita, niin pyrin ottamaan kauniita kuvia.

  Unelmahöttöä on toisinaan kiva kirjoittaa. Varsinkin, jos oma elämä siltä juuri nyt tuntuu. Omaa blogia "ryydytän" vähintään pari kertaa kuussa kirjoituksilla, joissa tarkastelen tai otan kantaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin, oman vaikuttamistaustan vuoksi. En halua kuitenkaan lähteä liian vakavalle linjalle. Mutta noita päivän asu -tyyppisiä postauksia mäkin olen ihmetellyt. Ketä kiinnostaa? "Tässä on tää Henkkamaukan paita, jonka ostin kaksi vuotta sitten". Blogatkaa, jos on jotain sanottavaa! Koski se sitten omaa elämää tai oli se sitten kuvina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehh, ei siihen maailma kaadu, jos vaikka tulppaaneja välillä kuvaakin ;D ei vaan ihan vakavissaan.... kuvat on hyvä mauste postauksiin, kunhan tekstien ja kuvien suhde on tasapainossa. Jokaisen postauksen ei tarvitse olla samanlainen (eikä minun mielestä ehdottomasti pidäkkään olla) . Niinkuin monessa muussakin kommentissa oon todennut, se kokonaisuus ja aitous ratkaisee. saa olla unelmahöttöäkin välillä kunhan niitä tasapainottamaan löytyy muutakin. Monipuolisuus on yksi valtti, joka puree ainakin minuun lukijana :) ja nimenomaan, kun on jotain sanottavaa.... sanottavan voi ilmaista sekä sanoin että kuvin ja kun sen tekee aidosti ja sellaisella omalla leimallaan, lopputulos on hienoa katsottavaa ja luettavaa :)

   Poista
 25. Minäkin pohdiskellut samaa, muutama kuukausi sitten..

  http://jokrku.blogspot.fi/2014/10/taydellisen-epataydellinen.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hienoa, käyn illan päälle tutustumassa, kiitos linkistä :)

   Poista
 26. Olen huomannut ihana saman ja se on harmillista :/ Taidatkin jo seurailla meitä (ehkä) niin en linkitä blogiani, nimimerkin takaa se löytyy. Minusta on ainakin ihana lukea blogeja joissa näkyy ihan se perus arki eikä mitään sliipattua ja photoshopattua. Välillä on tietty ihana katsoa vain kauniita kuvia, mutta silti monet blogit ovat toistensa kopioita ja mielestäni blogin pitää olla itsensä näköinen, ei kopio muista ! Hyvin kirjoitettu ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, seurailen kyllä :) ja kiitos, kiva jos tykkäsit kirjoituksesta! Se perusarki puree! moni aloitteleva bloggaaja miettii blogin perustamista siksi että pelkää että ketään ei kiinnosta lukea sitä perusarkea, mutta juuri sehän se kiinnostaa. Olipa asia mitä tahansa sitä on miellyttävä lukea, kun tekstistä/kuvista paistaa läpi se aitous ja tietynlainen rehellisyys. Bloggaaminen on kiva ja antoisakin harrastus ja on sinänsä aika surullista, että moni jolle bloggaaminen voisi tehdä todella hyvää jättää aloittamatta vain siksi että mielikuvat perustuu juuri näihin tusinablogeihin ja kuvitellaan että vain sellainen lukijoita kiinnostaa :( Aiemmissa kommenteissakin mainitsin että itsekkin julkaisen kuvat melkolailla täysin käsittelemättöminä :)

   Poista
 27. Minunkin mielestäni kiinnostavinta blogissa on se, että se on aito. Vetyperoksidiblondien pikku murheet ei oikeen kiinnosta, vaikka voihan sekin olla aitoa bloggaamista ja kirjoittamista, mutta jotenkin tuntuu, että jaksaako ne OIKEASTI kiinnostaa ketään...Pintaliitäjiä on ihan liikaa. Nää meikatut ja sliipatut blondit kirjottaa vaan omasta ulkonäöstään ja pikku kynnenlohkeilustaan, hei!!! Ei kiinnosta! Ymmärrän kyllä sananvapauden, mutta jos ei oo muuta sanottavaa, niin kirjoittakoot vain omaan henk.kohtaan diaryyn...ei julkiseen jakeluun. No eihän näitä onneksi oo pakko lukea....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä skippaan itsekkin melkolailla jokaisen pintaliitäjän, joiden postausten pääkuvana on minimekko kuva edellisen viikonlopun baarireissulta pikkupikku driksu kätösissä ;D Valitettavasti erityisesti näissä tapauksissa postauksissa sorrutaan siihen että blogia viedään eteenpäin kuvilla, jotka on tarkoitettu asukuviksi, mutta pääasiassa ovat tissit tai perse.... (anteeksi karkea kielenkäyttö) hyi minua!
   Kyllähän silläkin blogiaan saa vietyä eteenpäin, mutta ne todelliset lukijat on aika hakusalla ja tilalla on kyttääjät.... lopputulos voi olla aika rumaa jälkeä ja se on surullista että varsinkaan nuorimmat bloggaajat eivät ehkä aina osaa ajatella seurauksia tällaisissa tapauksissa. :(

   Poista
  2. Juurikin sitä samaa mietin että seurauksia ei aina osata ajatella, ja kuitenkin; kun kuvan laittaa nettiin, se ei poistu sieltä ikinä - vaikka poistaisit sen myöhemmin, jostakin palvelimelta sen joku saattaa kaivaa. Ja muutenkin, vääriä esikuvia ja malleja tuollaisista saa. Tietenkin, on muistettava, että on valinnan vapaus, mutta silti ...

   Poista
 28. Itse olen kanssa blogannut kohta sen 5-vuotta ja on muuttunut kyllä monet blogit kiiltokuva, mainosblogeiksi ja lähes kaikissa samat jutut aina :( Omat jutut muuttuneet, koska en "uskalla" enää kaikkea kirjoittaa kommenttien vuoksi, harmi kun joutuu suodattamaan.

  http://ihanankarmea.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipaisempas vierailulle :) tuo on totta, että jonkin verran joutuu suodattamaan tekstejä juuri kommenttien vuoksi, mutta itse pyrin kyllä kirjoittamaan mahdollisimman suoraan asiat jatkossakin. Välillä joutuu kyllä miettimään ihan tosissaan, että miten tekstin muotoilisi sillee kohtalaisen fiksusti, ettei kovin moni vetäisi herneitä nenään :D

   Poista
 29. Hyvä postaus =)

  Mä olen koittanut pysyä omana itsenäni eli suorana, kärkkäänä ja mustavalkoisena - hieman erilaisena äitiblogina, joka ei kulje massan mukana ihannoiden mini rodinia ja muita kalliita merkkejä. Lastenhuone on lastenhuone, ei kopio sisustuslehden kannesta, jonka kuvassa kaikki on mustavalkoisesti sisustettu ja lelut piilotettu laatikoihin. On huonoja päiviä ja niistä en pelkää kirjoittaa =)

  http://tutipuu2012.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vierailulle menossa ---> :) omana itsenä pysyminen on hieno juttu ja niistä huonoistakin päivistä täytyy pystyä kirjoittamaan, hienoa!

   Poista
 30. http://golden-sequins.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 31. Tervetuloa lukijaksi: http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/
  Olen esitellyt blogissani mm. likaisen lattiakaivoni, lastenhuoneen kaaoksen, kertonut ylipitkistä työpäivistäni ja julkaisen blogissa kirrputoreilta ostettuja business-asuja. Tavoitteenani on hieman potkia blogivirtaa vastaan, kertoa kiireisen, työssäkäyvän äidin arjesta seikkoja, jotka ei kelpaisi aikakauslehteen. Ja näin tarjota vertaistukea muille samassa tilanteessa oleville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta :D Käyn vierailulla! Tuo vertaistuki on äärettömän tärkeä asia monelle! Järjettömän usea saa paljon apua siihen omaan arkeensa blogien kautta ja siksipä onkin tärkeää, että niistä huonoista päivistä ja siitä AIDOSTA arjesta uskalletaan ja osataan kirjoittaa!

   Poista
  2. Moi taas! Pakko tulla kertomaan että tämä postauksesi herätti mussa inspiraation omaankin postaukseen. http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.se/2015/04/kapinassa-blogien-kiiltokuvaelamaa.html

   Poista
  3. Oi, hienoa! Käyn ehdottomasti lukemassa!

   Poista
 32. Huippu teksti ! samoilla linjoilla ollaan.
  Http://fighterqueen.blogspot.fi
  Mun blogissa on tosi laajasti eri aiheita :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käyn vierailulla. Monipuolisuus on aina plussaa ;)

   Poista
 33. Hidasta ja nopeaa postaustahtia, riippuu ihan siitä millä fiiliksellä sitä itse on. En vain tykkää väkisin väkertämisestä, jonka takia tahti on mitä on, mutta itselleni pääasiallisesti kirjoitan vaikka se tympäiseekin ettei saa ajatuslangasta aina kiinni. Kuvat on pitkälti järkkärillä tai puhelimella otettuja, kumpi nyt sattuu olemaan käsillä nopeammin. Sekameteli-aihepiiri, mutta jokainen tykkää jos tykätäkseen. :)
  anden-pilvilinnoja.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn vierailulla! Väkisin tekemisellä ei saa mitään muuta kuin huonon mielen itselle ja mahdollisesti myös lukijalle. Itselläkin kyllä nostaa verenpaineet pilviin aina, kun se ajatuslanka on hukassa, mutta silloin yleensä (ainakin pyrin) olemaan stressaamatta ja sitten sitä juttua tuleekin yleensä ihan urakalla kun taas saa ajatuksistaan kiinni :) ei bloggaaminen ole niin haudanvakava asia, että siitä kannattaisi todellisuudessa stressata millään lailla. ne lukijat, jotka oikeasti seuraavat, ne seuraa kyllä vaikka postaustahti olisi välillä hiljaisempikin :)

   Poista
 34. Noh, persoonaa kuulema löytyy, kirjotustapaani on haukuttu omalaatuiseks.. Blogini on mun näkönen, kirjotan sitä itelleni pääasiassa, mutta myös lukijoille.. Toivon aina että löytyy joku joka voi samaistua tunteisiini ja juttuihini, niin hyviin kun niihin ikäviinkin.. www.xheartxhenriikka.blogspot.com

  VastaaPoista
 35. Uskaltaudun väittämään olevani aika kaukana noista sun ei-kriteereistä vaikka postauksen ensimmäinen kuva on aina käsitelty :D Mutta saanko irtopisteitä kun luulen välillä ettei se käsittely ole niitä kuvia kaunistanut, mutta jos sitä otosta on monta hetkeä "parannellut" niin täytyyhän se nyt sitten esiin laittaa :D Poikkeile kylässä http://kikishome-kiki.blogspot.fi/ Jos poikkeilet niin sano sitten hellästi mulle jos olen sitä samaa huttua mitä et etsinyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh, kivasti muotoiltu kommentti :D Käyn ehdottomasti vierailulla!

   Poista
 36. Omasta mielestäni kirjoitan blogia, joka ei ole kuvaamasi laista massaa. Joskus tosin on käsiteltyjä kuvia, mutta enimmäkseen ei. Päivänasujakin näkyy todella harvoin. Sitä en osaa sanoa, onko kirjoitustyylini samanlainen vai erilainen kuin muilla, en nimittäin itse lue juurikaan tuollaisia blogeja, joista kerroit. Eli kirjoitustyylin mahdolliset yhtäläisyydet ovat sattumaa x)

  http://keijumetsasta.blogspot.fi/

  Kirjoitan myös toista blogia, joka ei ainakaan ole tuota massaa, sillä kyseisessä blogissa puhun videopeleistä. Joku joskus luokitteli sen pelaaja-lifestyle-blogiksi, mutta tiedä häntä...

  http://leveluppeja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipaisen käymään vierailulla kummassakin :)

   Poista
 37. Tuhannesti kiitoksia ihan jokaiselle kommenteista! En kaikkia blogeja vielä ole ehtinyt ihan ajatuksen kanssa käydä läpi, mutta todellakin käyn! Sähköposteihin en ole vielä kaikkiin ehtinyt vastata, mutta pyrin tämän päivän aikana hoitamaan nekin. Postaus aiheutti sellaisen sähköpostitulvankin, että aivan hämmästyksissäni olen vieläkin. Kommenteista päätellen en todellakaan ole ainoa näin ajatteleva ja taisin onnistua antamaan ajattelemisen aihetta todella monelle. Oon aika järjettömän kiitollinen jokaiselle lukijalle palautteesta <3 Tästä onkin hyvä aloittaa taas arki pyheine jälkeen. KIITOS <3

  VastaaPoista
 38. Vastaatko todella aina yhtä perusteellisesti kaikkiin kommentteihin? Postaus kyllä oli ihan loistava! Mä vähän luulen, että jatkossa näiden blingbling blogien lukijat alkaa kaikota, joissain olen jo huomannut pientä katoa käyneen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, mukava jos tykkäsit kirjoituksesta! Juu, olen kyllä itsekkin joissain tapauksissa ainakin pientä lukijakatoa huomannut, ehkä se jossain vaiheessa muuttaa tätä ilmiötä kun lukijoita alkaa katoamaan.

   Poista
 39. rapaajaroisketta.blogspot.com

  Kuvia ei juurikaan ole, mutta sisältöä toivottavasti senkin edestä. Kuviakaan ei sen tähden, että puhelimella blogatessa ei niitä saa lisättyä.

  Niin.. Kirjoitan arjesta ja niistä asioista jotka nyt vaan sattuu mieleen putkahtamaan. Väkisin en kirjoita. Ei kuulu tapoihin. :)

  Itseänikin häiritsee paljon tuo ilmiö. Tosin eipä lukulistaltani taida montaakaan tuon tyylistä blogia edes löytyä. Tosin johtunee siitä, että arvostan teksin sisältöä paljon enemmän kuin kuvia.

  Omasta blogista ainakin toivon, että se on juuri mun näköinen ja että siitä saisi käsityksen minkälainen ihminen blogia kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisältöhän se ratkaisee :) Kiitos linkistä, käyn vierailulla.... blogisi osoite näyttää kyllä tutulta, oonpas tainnut vierailla ennenkin ohimennen. Nytpä menenkin ihan ajatuksen kanssa :)

   Poista
  2. Kirjoitin oman vastineeni blogiini. Olen aikaimminkin ottanut omalla tavallani kantaa vastaavaan aiheeseen. Ja tarkoitus ei ollut suinkaan matkia. :D http://rapaajaroisketta.blogspot.fi/2015/04/blogimaailman-ilmiot.html

   Poista
  3. Hienoa! Kävinkin jo lukaisemassa. Asiatekstiä ;)

   Poista
 40. Ai kamala mä unohdin omani linkata aiemmin, mutta laitan nyt: www.kasvukautemme.blogspot.fi
  Mä oon aika tarkka kuvien ja tekstin suhteen, kun oon ite niin visuaalinen. Mutta mun blogi ei missään nimessä oo kiiltokuvablogi, ei ei. Tavallisen viis henkisen perheen elämää :) tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, käyn vierailulla! ja ei Haittaa vaikka linkkejä tulee vähän myöhemminkin, käyn kyllä takuulla kaikki katsomassa. Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 41. Oma blogini sisältää mitä mieleen juolahtaa. Lähinnä käsitöitä mutta paljon muutakin. Kuvatkin on mitä on ja välillä niitä muokataan ja välillä ei ja kuvat otetaan laitteella mikä sattuu käteen osumaan. http://villananna.blogspot.fi

  VastaaPoista
 42. Mielenkiintoinen postaus! Ehkäpä jossain vaiheessa teen tälle vastineen, jos vain löydän sopivan aikaraon. :)

  Mua ei haittaa ollenkaan, vaikka blogeissa on viimeisen päälle otettuja kuvia. Päinvastoin, musta on kiva katsoa kauniita kuvia, vaikka ne olisivatkin lavastettuja. Tykkään valokuvata ja blogin myötä olen huomannut kehittyneeni siinä huimasti - blogi on siis ollut motivoiva paikka omien kuvien julkaisemiselle ja parantamiselle.

  Luen aika vähän kiiltokuvablogeja, sillä kuluttamisen ja muodin ympärillä pyörivä blogi tuntuu aihealueeltaan niin vieraalta tämänhetkisessä elämäntilanteessani. Omassa blogissa olen pitänyt suht neutraalia linjaa yksityisyyden suhteen: en (tietoisesti) hehkuta hyviä asioita, mutta toisaalta en myöskään kirjoita arjen kurjista asioista. En sitten tiedä, lukeutuuko blogini kuitenkin kiiltokuvablogiksi, koska rajaan sisällön mukaviin, kivoihin asioihin.

  Tervetuloa kurkkaamaan Tipulaan! :)

  VastaaPoista
 43. Löysin sun tekstin vasta nyt, mutta täytyy sanoa että totta turiset. Innostuin monen muunkin lailla avaamaan itsekin suuni aiheesta, jos kiinnostaa lukea täältä :)

  Haluan sanoa tähän mielipiteeni tuosta valokuvaamisasiasta. Totta on, että nykyään näkee ihan samanlaisia persoonattomia ja lavastettuja valokuvia aamumuroista sun muusta mielenkiintoisesta. Mutta mielestäni kuvien muokkaaminen ei vie persoonallisuutta pois. Toki asia on aivan eri jos lähdetään esimerkiksi manipuloimaan valokuvaa itsestään tarkoituksena huijata sillä miltä oikeasti näyttää. Mutta kuvamanipulaatiokin voi olla minusta hienoa jos se on nimenomaan tarkoituksenmukaista. Itse usein käsittelen kuvat, perus hienosäätöä kontrastia, värejä ynnä muuta. Mutta kyllä ne kuvat pysyy silti mielestäni aitoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käyn ehdottomasti lukemassa :) Juu, kuvien käsittelyssä ei tosiaan ole mitään pahaa ja mukavahan se on katsella upeita kuvia, mutta tarkoitinkin just tuota, että kuvat käsitellään jo niin tappiin asti, että niistä on kadonnut se persoonallisuus ja kuvamanipulaatioissakaan ei pahaa ole tosiaan jos ne on tarkoituksen mukaisia. Se vaan että postauksista on tullut nykyisin tosiaan persoonattomia toistensa klooneja, mikä on surullista. Monella bloggaajalla on todella hieno ammattitaito kuvaamiseen ja kuvien käsittelyyn, se vain menettää merkityksensä kun kuvista käsittelemällä ehkä kadotetaan se oma persoona ja aitous. Saikohan tästäkään taas mitään tolkkua :D ei pitäis vastailla kommenteihin aamuaikaisella, kun aivot vielä on puoliunessa , hehh...

   Poista
 44. http://elsanneli.blogspot.fi/

  18-vuotias valokuvaa rakkaudella sekä kirjoittaa omalla tyylillään. Joskus rämmitään syvissäkin vesissä, mutta hymy ja pilke silmäkulmassa pysyy postauksesta toiseen. Vaatteita, seikkailuja ja elämää. Senmoista täällä iloisen kirjavassa kokonaisuudessa.

  Tämä oli hycä postaus, joka laittoi miettimään. Toivottavasti blogistani löydät jotain hakemaasi. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, käyn ehdottomasti tutustumassa :)

   Poista
 45. Nelikymppinen budjettituunaaja ja näpertelijä ilmoittautuu. Blogini on kuin minä, sekametelisoppa :)
  outislifee.blogspot.fi

  VastaaPoista
 46. Mä ite ainakin koen että kirjotan vähän erityyliin kun nää valtavirtabloggaajat. Keksin viime kuussa itse itselleni jopa haasteen, ja tarkotus oli ottaa asukuvia joka päivä sen enempää miettimättä et mitä mulla on päällä tai missä mä tän asun kuvaan. Pyrin muutenkin yleensä haastamaan itteäni blogin kanssa ja sillon tällön sinne saattaa ilmestyä jotain vastaavaa - erilaista! :)

  http://fashi0nette.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, erilaiset haasteet on ihania, varsinkin kun ne tosiaan on erilaisia! Kiitos linkistä, käyn tutustumassa :)

   Poista
 47. Ajankohtainen aihe ilmeisesti, koska vastikään pohdin tätä samaa itsekin. Hyvä kirjoitus!
  Kokeilen onneani, tässä mun blogin osoite: http://syyskuunpalasia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä postaus on kyllä tuonut sellaisen kommentti/viesti/sähköpostiryöpyn, että edelleenkin olen ihan pyörällä päästäni, mutta hyvä niin, asia on ilmeisen tärkeä ja ajankohtainen. Kiitos linkistä, käyn kurkkaamassa :)

   Poista
 48. Ite en jaksa postaa pelkkää pintaa vaaan myös niitä arjen ärsytyksiäkin. Toki tykkään myös kauniista kuvista,mutta en haluu ees pitää liian sliipattuu blogii. Lukijat on sanonu et tykkäävät kun oon niin aito :). http://blogit.kaksplus.fi/fitfatmama/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, käyn tutustumassa, kiitos :)

   Poista
 49. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Käynpäs vierailulla!

   Poista
 50. www.kingofdominoes.blogspot.fi

  Ittelläni on ainakin ollu päässä ihan hirveästi kaikenlaisia ajatuksia mitä kirjoittaa, mutta sitten on vaan pelko siitä kuinka muut reagoi siihen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita rohkeasti vaan. Ikäviäkin kommentteja ainatulee ja se kuuluu bloggaamiseen, ne voi laittaa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Varsinkin arat aiheet herättää aina kommentteja, mutta eikös silloin bloggaaja tiedä onnistuneensa hommassaan, kun pystyy herättämään ajatuksia :) Kiitos linkistä, käyn vierailulla!

   Poista
 51. Oi kyllä vain olen huomannut tismalleen saman asian blogeista.. Ennen tykkäsin lukea monen montaa eri blogia, mutta nykyään en lue kovinkaan montaa blogia. Ärsyttää etenkin kun tuhat eri blogia kirjoittaa samasta asiasta. Mainittakoon nyt vaikka kakspluspäivät tai lapsimessut. Voi juku kuinka tulee korvista ulos nämä postaukset.. En jaksanut edes kenenkään blogista lukea näistä yhtikäs mitään, ei tokikaan kiinnosta edes kyseiset tapahtumat.
  Itse taisin aloittaa bloggaamisen ihan vain jotta saisin vertaistukea, sekä muistoja itselleni. Minulla on pääesiintyjänä 4kk pieni prinsessa. En jaksa todellakaan kirjoittaa joka päivä, enkä edes yritä väkisin kirjoittaa. Kirjoitan silloin kun tekee mieli ja on jotain kerrottavaa. Toki voisin enemmän kirjoitella ihan arjestakin. Kuvatkin on välillä ihan iPhonella kuvattu, enkä omista edes kunnon kameraa. Kerran kuussa onkin ihan hyvä kun saamme valokuvaajan kuvailemaan tyttöäni, jotta saan muistoihin edes vähän parempi laatuisia kuvia.
  Käy ihmeessä kurkkimassa: http://xmasbabyjohsuo.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa kuvaan itsekkin 99% ainoastaan kännykällä ja hyvin olen pärjännyt :D Tuo on totta, että samoja asioita jauhetaan blogista toisen ja asiat tulee korvistakin savun kera ulos! Käyn ehdottomasti tutustumssa blogiisi!

   Poista
 52. mulla on ainakin blogi, jonka kuvia ei oo käsitelty (koska ei oo rahaa kunnon kameraan eikä kuvankäsittelyohjelmiin :D), enkä usko just tohon pelkkään lavastamiseen. ei kauniissa kuvissakaan toisaalta mitään vikaa oo, mutta mä yritän jakaa pääasiassa sitä oikeeta elämää.

  oon myös pauhannu tästä, että kun bloggaa sisustusasioista, niin pitää olla vähintääm string pocket -hylly ja artekin tuolit ja kaikki valkosta :D mutta mitä enemmän luen sisustusblogeja, sitä enemmän haaveilen ite just sellasesta. ei kai siinäkään mitään väärää oo, jos on oma selkeä näkemys ja ne ideat sopii siihen. mutta pelkästään massan mukana meno ei oo musta hyvä asia, missään.

  mulla on suunnitteilla seuraavaks "pahan mielen postaus" :D. kirjottelen osotteessa http://thisstoryline.wordpress.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuulostaa mielenkiintoiselta tuo pahan mielen postaus :) Käyn vierailulla!

   Poista
 53. Minäpä palasin viedä uudelleen kommentoimaan tänne. Kirjoitin postauksen samasta aiheesta ja linkitin sinut mukaan. Postaus löytyy täältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitipä hei mennä lukemaan :) Hienoa asiatekstiä!! Itseänikin huolettaa aloittelevat nuoret bloggaajat, jotka ehkä tosiaan jättävät kokonaan aloittamatta hyvän harrastuksen siinä uskossa, etä eivät voi olla riittävän hyviä, jos eivät ole näiden suosituimpien blogien kaltaisia. ja sillä kiiltokuvablogilla minä ainakin tarkoitan juri sitä, että kuvat ovat pelkkää kiiltävää pintaa, shoppailuja shoppailun perään, uusia asuja, uusia meikkejä jne... näissä turhan monesti itse esiteltävä tuotekkin hukkuu siihen kuvien määrään ja lukijalle ei selviä esiteltävästä tuotteestakaan konkreettisesti mitään muuta kuin tuotteen ulkonäkö kuvien perusteella. ja olen valitettavasti nähnyt niitäkin tapauksia,että esitellään tuote (mahdollisesti yhteistyön kautta saatu) ja kuvataan se, mutta kuvakin on käsitelty lopulta niin, etä tuote ja sen ulkonäkökin on päässyt vääristymään ja postauksessa itsessään ei kerrota juuri mitään tuotteesta. Nämäkin tapaukset ovat alkaneet yleistymään, harmillista!

   Poista
 54. Löysin tän tekstin vasta hetki sitten, upeaa tekstiä ja allekirjoitan ihan täysin. Itse en bloggaa, mutta olen muuten blogien suurkuluttaja/lukija. Esmes Indiedaysilä en enää edes käy katsoon yhtään blogia, sillä 99% niistä on just tätä pinnallista p**kaa. Aluks niitä oli kivakin lukee, mut nyt niissä ei ole oikea sisältöö yhtään. Sun siellä pitäis olla bloggaamas ni viitsis käydäkkin :) Sulla on hieno tyyli bloggaamiseen. Yks mun uusista suosikkiblogeista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos! Ihana jos oot tykänny tekstistä ja muutenkin tykkäät mun bloggaamisesta :) Täältä kommenttien joukosta löytyy onneksi ihania blogeja, jotka on aitoja, erilaisia, ihan omalla tyylillä tehtyjä, käyppäs kurkkaamassa kaikki, jos löytyis uutta luettavaa sinullekkin :)

   Poista
 55. http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi

  Ainakin omasta mielestä erotun joukosta juuri sillä aitoudella. Kirjoitan mistä haluan ja miten haluan, toki pyrin ottamaan kivoja kuvia, mutta uskallan laittaa myös niitä tavallisia ja epäonnistuneita otoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, käyn ehdottomasti tutustumassa :)

   Poista
 56. Tykkään siitä että blogin ulkoasu on huoliteltu ja silmppeli lukea ja löytää kaikki tarvittava. Olen myös perfektionisti siinä mielessä että kuvat ovat tiptop mutta en sen enempää ala lavastamaan kuvaustilanteita. Omaan kuitenkin omasta mielestäni hieman erilaisen blogin koska en todellakaan pidä siitä niin sanotusta normaalista muodista vaan seuraan mielummin japanilaista gyaru-tyyliä ja hieman myös alternayive tyyppistäkin. Löytyy minultakin noita tynkiä asupostauksia mutta uskon silti erottuvani "massasta".

  http://pastelgalaxy.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpäs vierailulla :) Kyllä, ulkoasun tulee olla huoliteltu ja simppeli. Sellainen helppolukuinen. Eikä ne kauniit, tarkat ja valoisat kuvatkaan pahaa tee, etenkään silloin kun niissäkin välittyy se kunnollinen sisältö ja aitous :)

   Poista
 57. http://nanna97.blogspot.com/

  Tosi hyvä postaus ja ihan aiheesta! Itsekkään ei meinaa löytää enään kovin aitoa ja mielenkiintoista blogia, niin tästä saakin myös ite luettavaa lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana jos oot tätä kautta löytänyt uutta luettavaa! Itsekin olen löytänyt niin ihania täältä kommenttien joukosta, että olen vain iloinen lopputuloksesta.... alkoi löytymään niitä aitojakin blogeja, kun vaan saisivat vielä enemmän ansaitsemaansa näkyvyyttä :)

   Poista
 58. Itse luen todella pientä blogi määrää juuri tuosta syystä, että massan joukosta on hankala löytää niitä itselle mieluisia luettavia. Veikkaankin, että omani poikkeaa juuri siitä syystä, että minkäännäköistä "mallia" ei ole ollut ;)
  www.heiyksjuttuviela.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina hienoa, että blogin on aloittanut ja sitä tekee ilman ns. roolimalleja tai malliopittua tyyliä :) Käyn vierailulla ehdottomasti. Täältä kommenttien joukosta voisi löytyä sinullekkin uutta luettavaa!

   Poista
 59. Minä kirjoitan blogiani täällä: http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi/

  Vaikka mukana on paljon asukuvia, yritän avata elämän kipupisteitä niiden ympärille (kuten huhtikuun alussa koulukiusaamista jne.). :)

  -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käyn vierailulla! Asukuvissa ei todellakaan ole mitään vikaa, kun muutakin sisältöä on :) Minä oon vähän sellainen lukija, että luen KAIKKEA laidasta laitaan ja seurailen, mutta mun mielenkiinnon saa sytytettyä, kun kuvista ja kokonaisuudesta paistaa läpi se aitous ja persoona :)

   Poista
 60. http://lifegigslove.com/

  Tämä on ihan meitä.

  Kannattaa tsekata myös musiikkilinkit ;)

  nikinita

  VastaaPoista
 61. Mielestäni voisin sopia noihin "kriteereihisi". Pidän kahta blogia: toinen valokuvaus, jossa pääpaino kuvilla ja kuvia on myös hieman käsitelty, mutta hyvin hillitysti; toinen sellainen fiilistelyblogi, johon kirjoittelen aina, kun siltä tuntuu ja nakkelen väliin muutamia kuvia.

  Puolivahinkoja-valokuvausblogi.
  Valveunenomaista-fiilistelyblogi.

  VastaaPoista
 62. Kiitos linkeistä nikinita ja Maria :) käyn ehdottomasti tutustumassa! Joudun vastaamaan kommentteihin näin, kun tämä iki-ihana blogger ei taas päästä vastaamaan suoraan jätettyyn kommenttin (ottaa hermoon!)

  VastaaPoista
 63. http://onnensaikeita.blogspot.fi/

  Mä en koe blogini lukeutuvan näihin "valtavirta"-sivuihin. Kirjoittelen omasta elämästäni ja juuri sillä hetkellä itselleni tärkeistä asioista silloin kun siltä tuntuu. Kuvat on otettu puhelimella, mutta toki pyrin saamaan niistä kuitenkin visuaalisesti miellyttäviä ja tarkkoja. :)
  Tervetuloa siis kurkkaamaan elämää Turun keskustassa - neulomista, hyötykasveja ja hetkiä elämästä!

  VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)