11 marraskuuta 2016

6 vuotias blogi ja ajatuksia bloggaamisesta

Miettikää, lokakuussa tämäkin blogi täytti jo 6 vuotta!! Ai kauheeta, miten tämä aika on mennyt ihan jäätävää vauhtia.


Välillä oon selaillu läpi nuita vanhoja postauksia ja onhan se taivahan tosiasia, että on tämäkin blogi muuttunut vuosien varrella ihan järjettömän paljon. Omat mielipiteet ja jopa arvot on muuttuneet, ainakin joiltain osin. Joitain postauksia voisin heittää roskakoppaan tuolta heti välittömästi, mutta sielläpähän olkoot, näkeepähän jokainen koko elämän kirjon niistä, jos kiinnostaa lukea :DJoskus oon miettiny heikolla hetkellä sitäkin, että miks ihmeessä tätä teen ja onko täällä oikeesti ees lukijoita. No on niitä, kun tilastoja alkaa katselemaan, mutta joskus se iskee se jonkinlainen toivottomuus, että yksikseenkö sitä täällä kirjottelee. Mutta se miksi edelleenkin tätä teen on se, että tämä nyt vaan yksinkertaisesti on elämäntapa, en mä enää varmaan osais ilmankaan olla.
Joskuspa jopa ajattelin tämän olevan ihan työkin, no mistä sitä koskaan tietää tulevaa...

Tämän kuuden vuoden aikana postaustahti on ollut välillä todella aktiivinen, välillä vähemmän...
Aina oman mielentilan ja elämäntilanteen ja etenkin sen oman arjen mukaan. Stressiä en siitä ole ottanut, että postauksia on tullut ulos ihan hissukseen. Ei muuten pitäis ottaa kenenkään muunkaan, se nimittäin näkyy niissä postauksissa kuin huutomerkki, jos ne on vaannetty ihan väkisin.
Olempa asiasta muuten kirjoittanutkin ihan oman juttunsa, se löytyy TÄÄLTÄ!

Bloggaaminenhan on ylipäätään muuttunut tämän minunkin 6 vuoden blogihistorian aikana aivan hurjasti. Paljon on vuodet tuoneet hyvää, mutta aina on olemassa se kääntöpuolikin.
Itse en tykkää yhtään tästä blogien feikki-ilmiöstä, ja siitä löytyy postaus TÄÄLTÄ, jos kiinnostaa.
Valitettavasti tämä ilmiö jyllää entistä pahempana edelleen ja valitettavasti uudet, aloittelevat bloggaajat yrittävät niitä jäljitellä.

Pitäisiköhän haastaa bloggaajat mukaan kuukauden mittaiseen haasteeseen, jossa jokainen julkaistu kuva tulisi olla täysin käsittelemätön ja lavastamaton?? :D
Tuskimpa kovinkaan moni lähtisi siihen mukaan, no itse lähtisin kyllä sillä mun kuvan on likimain aina käsittelemättömiä.

Paljon on opittu bloggaamisesta ja muutenkin mediasta ja sisällöntuottamisesta näiden 6 vuoden aikana ja voisimpa väittää, että olen jopa parempi kuvaaja nyt kuin mitä olisin ilman blogia.
Monet kirosanat on lennätetty, kun on koodien, mallien, ulkoasun ja ties minkä kanssa on tullut tapeltua, mutta jokaisen ongelman oon ratkaissut itse ja siitä oon ylpeä. On se ammattitaidon lisäämistä ja ylläpitoa tämäkin, ei tämäkään aina niin helppoa ja ruusuilla tanssimista ole.
Ne ongelmatilanteet ja taustatyö ei vain välity sinne ruudun toiselle puolelle.

Monenlaisia yhteistyöjuttuja on tullut tehtyä tässä vuosien varrella ja toivottavasti niitä tulee vielä jatkossakin. Lapset olen tosiaan jättänyt nyt blogin ulkopuolelle, joitan lapsia ja perheitä käsitteleviä juttuja tietenkin aina tulee, mutta pääsääntöisesti lapset henkilöinä pysyy blogin ulkopuolella.

Jos teillä lukijoilla on jotain postaustoiveita tai ihan mitä tahansa niin jättäkääpä ihmeessä toiveenne ja palautteenne kommenttiboksiin, koitan sitten parhaani mukaan toiveita toteuttaa :)
Kiitos jokaiselle lukijalle näistä vuosista ja toivottavasti pysytte kyydissä jatkossakin!

Onnea siis 6 vuoden ikään ehtineelle blogille ja toivotaan aktiivisia blogivuosia vielä hurjasti lisää!

Ihanaa viikonloppua kaikille ja juhlitaan sunnuntaina jokaista Isää <36 kommenttia:

 1. Onnea 6 -vuotiaalle blogillesi! Itse inhoan näitä kiiltokuvablogeja enkä niitä juurikaan enää seuraile. Huomasin mielenkiintoisen ilmiön, kun katsoin indiedaysin IBA kuvagalleriaa... monen monta tuttua bloggaajaa muiden kuvaamana ja ei ehkä niin poseerausvalmiina, kuin heidän itse ottamissa kuvissaan. Aika jännästi usean kohdalla henkilö näytti huikean paljon erilaiselta kuin mitä on blogissa tottunut. Tässä siis pointtina tuo kuvien käsittely, kuinkahan paljon kuvia todellisuudessa muokataan ja henkilöt ovatkin todellisuudessa täysin erinäköisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 hurjaa vauhtia se tuo aika rientää... kieltämättä huomasin itse ihan saman jutun... kuvien käsittelyssä ei sinänsä ole mitään vikaa, kunhan kuvissa säilyy se todellisuus. Hyvällä maulla toteutettu käsittely on tietyllä tavalla jopa ihan taidetta, mutta näitä överitapauksia on surullisen paljon.

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, mutta takerrun aina siihen, kun jotkut miettivät, miksi blogeissa on niin paljon muokattuja ja lavastettuja kuvia. Itse muokkaan joka ikisen kuvan, jonka blogiini laitan. Mulla menee ehkä kymmenen minuuttia, kun teen muuten harmaasta kokonaisuudesta pienillä kontrastisäädöillä näyttävän ja mielenkiintoisen. Olen media-alalla töissä ja pakkomielteisyyteni voi johtua siitäkin, ja tiedostan kyllä, että jotkut haluavat esimerkiksi pitää pääpainon tekstissä. Eikä muokkaamattomissa kuvissa ole mitään pahaa. Itse vain haluan kovasti, että somessani ei ole yhtäkään "raakaa" kuvaa joka voisi olla mielenkiintoisempi.

  (Toivottavasti en kuulostanut töykeältä, halusin vain tuoda julki sen, että kaikissa asioissa on kaksi puolta.)
  http://tassaetnyt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et kuule ollut yhtään töykeä :) itse tällä ilmiöllä tarkoitan lähinnä niitä, joilla tuo kuvien käsittely ja lavastaminen on vedetty niin pitkälle, että kuvasta tavallaan katoaa se oikea totuus. Näyttävät ja kauniit kuvat on huippuasia, kunhan sen käsittelyn ja kaiken tekee hyvän maun rajoissa, ammattilaisena takuulla ymmärrät mitä ajan takaa :) Niinkuin tuossa ihan ensimmäisessä kommentissa todettiin, kuvia käsitellään jopa niin paljon että henkilötkin ovat toisten kuvaamina erinäköisiä, kun eivät ole itse päässeet kuvia käsittelemään. Tätä jujua mä tässä ajan takaa :)

   Poista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)