10 marraskuuta 2016

Viikko vehnätöntä

Oikeastaan tässä on menty jo kohta parisen viikkoa täysin vehnättömällä linjalla.
Tuossa edellisessä postauksessahan vähän jo avasin tämän vehnättömyyden syitä eli kurkatkaapas taustat TÄÄLTÄ!


sniif...


Vehnän suhteen oon tosiaan nyt ollut ihan absolutisti ja en kyllä ois itsekkään uskonut näin nopeaan vaikutukseen. Ensimmäisenä lähti katoamaan turvotus ja ennen kaikkea se katosi kasvoista ja ihan muutamassa päivässä sen eron jo huomasi. Muusta se ei voi johtua, sillä mitään muuta en ruokavalioon taikka muutenkaan elämän menoon ole muuttanut. Toisaalta sokeri on tässä samalla jäänyt vähemmäksi, se kun tuppaa tuo vehnä ja sokeri kulkemaan aika tiiviisti käsi kädessä.
Kriisi nro 1, mun lempparisuklaaseenkin on tukittu vehnää!!

Toinen huomattava ero on ollut vatsan toiminta. Ei enää jumiturvotuksia ja närästys on oikeastaan kadonnut kokonaan :O Aiemminhan vatsa oli siinä kunnossa että välillä tosiaan jumitti täysin ja olo oli sen mukainen, välillä taas närästi.

Olo on muutenkin ollut aika paljon jo virkeämpi ja niitä edellisessäkin postauksessa mainittuja olotiloja ei enää ole ollut kertaakaan.

arvatkaapa huviksenne tekiskö mieli...
onneksi tämä on vanha kuva, enkä vielä oo joutunu leipomaan,
kriisiä pukkaa kun joudun...


Huonoina puolina tämän vehnättömyyden kanssa näin aluksi voi kyllä mainita kauppareissujen keston... sitä kun tavaa tuoteselosteita suurennuslasin kanssa, saa kauppareissuun hurahtamaan kolminkertaisen ajan entiseen verrattuna. Sitä vehnää kun on tukittu joka paikkaan ja jokaiseen ruokaan. Onneksi korvaavia tuoteitakin löytyy hyvin, mutta löytääppä ne helposti näin aloittelijana... Moneen kertaan on tullut poistuttua kaupasta kohtuullisen kokoinen tatti otsassa, kun hermot menee sekä äiteellä että lapsilla, kun äitee tavaa joka tavaran tuoteselosteet. No ehkä tähänkin tottuu ja löytyy ne oikeat tuoteet.

Se on kyllä tullut todettua tämän kohta parin viikon aikana, että mitä terveellisemmin yrität syödä, sen enemmän saat avata lompakkoa. Näinhän se menee, valitetaan että kansa sairastaa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän.... no ehkäpä niin, kun edullinen ruoka onkin pelkkää tyhjää #sanonkomitä#
Halvalla et voi saada hyvää, näin kai se menee, mutta tosiasia on se, että suuri osa suomalaisista joutuu väkisinkin etsimään ne edullisimmat tuotteet silläkin uhalla, että laatu on sitten mitä on...
Meneekö ihan oikein, ei mun mielestä!

Kauraa ja ruista olen käyttänyt tänä aikana ihan normaalisti ja ne ei tunnu aiheuttavan mitään kummallisuuksia, kuten arvelinkin. Kyllä tässä on pariin otteeseen haikeasti mielessä käynyt, että oispa niin mukava syödä tuore, omatekoinen sämpylä taikka juuri sopivasti paahdettu oikea paahtoleipä.... No näillekkin täytyy itse kehitellä korvaajat ja opetella tekemään sämpylätkin uusiksi.

Kokonaisuutta kun ajattelee, niin voisin kyllä hehkuttaa enemmänkin tuon vehnättömyyden puolesta, sillä en tosiaan olisi uskonut, että näinkin pian huomaa olossa ja elimistössäkin eron entiseen.
Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)