30 lokakuuta 2013

Pikatreeni

Tämäkin postaus on odottanut julkaisuaan jo pitkään. Tämän oli alun perin tarkoitus tulla toiseen blogiini, mutta tämä yhdistymismuutos tulikin ennen tämän julkaisua, joten siksipä tämä nyt tulee tänne.
Parempi myöhään kuin ei ollenkaan...

Eli kyseessä on se pikainen ja kevyt treeni, jolla aikoinani aloitin elämäni muutoksen siitä karmeasta ylipainosta kohti tervettä ja hyvää elämää, elämänmuutosta.
Pienistä asioista voi olla kiinni niin muodon kuin elämänkin muutos.

Tällaisella yksinkertaisilla harjoitteilla sain alulle lihaskunnon parantumisen ja edelleenkin teen tätä ihan ylläpitoharjoitteluna. Toimii ainakin minulla :)


Asetu kyljelleen makaamaan, koukista alempi jalka. Nosta toinen jalka hitaasti ylös ja laske alas, mutta älä lattiaan saakka. Pidä siis jalka koko ajan jännityksessä ja irti lattiasta. Toista liike kohtuu hitaasti oman kuntosi mukaan. Itse aloitin aikoinani ihan 10 -15 nostolla ja sen jälkeen puolen vaihto.


Toinen liike toimii samalla periaatteella mutta vedä toinen jalka koukkuun kohti rintaa ja toista jälleen liike oman kuntosi mukaan ja vaihda puolta. Nämä liikkeet tuntuu erityisesti reisissä ja pakaroilla.



Asetu selin makuulle ja koukista jalat. Nosta lantio ylös ja laske hitaasti alas, mutta ei taaskaan lattiaan saakka. Toista liike oman kuntosi mukaan. Tämän liikkeen kanssa aloitin myös n. 10-15 toistolla.



Sama liike kuin edellisessä, mutta astetta rankempi. Eli koukista toinen jalka ja nosta toinen ylös. Pidä vartalo suorana ja nosta lantio lattiasta ja laske hitaasti alan, mutta ei lattiaan saakka. Vaatii himpun verran tasapainoilua, mutta siihenkin oppii äkkiä :)

Liikkeitä tehdessä tärkeää tehon kannalta on se, että teet liikkeet riittävän hitaasti.
Mitään perussääntöä ei ole olemassakaan, että kuinka monta toistoa pitäisi kunkin tehdä. Jokaisen täytyy etsiä itse se sopivin määrä. Ei ole tarkoitus tehdä itsestään kipeää, mutta siltä mukavuusalueelta täytyy kuitenkin poistua ;) Ja kyllä se jokaiselle löytyy se sopiva määrä.

Nämä on niin perusliikkeitä, että näitä tekee siinä samalla kun katselee lempisarjaansa telkkarista ;)
Ei muuta kuin kokeilemaan. Itsehän aloitin tosiaan näillä liikkeillä aikoinani ja elämänmuutoksen myötä painoa on karissut kolmisenkymmentä kiloa :)

Ei muuta kuin kokeilemaan :)

3 kommenttia:

  1. No eipä uskoisi, että olet joskus ollut ylipainoinen :O mut kiitti vinkeistä. jännältä jotenkin tuntuu, et noin yksinkertaisella vois oikeesti saada tuloksia. taidan kyl kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi! Kiitos mukavista vinkeistä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista :) Painoa todellakin on ollut niin paljon :( kovan työn takana kaikki on ollut, sitä ei voi kieltää, mutta jos se on onnistunut minultakin niin voin vaan tsempata toisia, että onnistuu se muiltakin :)
    ihana kuulla, että viihdytte blogin parissa <3 mukavalla mielellä jaksaa aina jatkaa kivojen kommenttien voimin :)

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)