21 heinäkuuta 2014

Treeniä ja tekosyitä...

Moni käyttää tekosyynä omaan treenaamattomuuteensa omaa rahatilannetta. Niin minäkin silloin aikoinani :) En voinut tehdä mitään, kun ei ollut varaa hankkia kunnollisia vehkeitä kuntoilua varten. Tarvitsin uudet lenkkarit, kotiin laitteita, ei ollut vaatteita liikkumiseen ei voinut mennä salille, kun ei ollut varaa siihen, ei voi mennä aerobiciin, ei voi tehdä mitään. Sääntö numero yksi... jos mielit elämänmuutoksen tehdä ole itsellesi rehellinen ;)

Sitten kun lopulta tämän elämän muutokseni sain alkuun, minäkin lakkasin  valehtelemasta itselleni ja lopetin ne ainaiset tekosyyt.

Paljonko vaatii venyttely rahaa, no ei senttiäkään...
Paljonko vaatii yksinkertainen peruslihaskunnosta huolehtiminen, no ei senttiäkään sekään...
Tarvitsetko käsipainoja? no et, täytä ne aiemmin juodun siideripullot vedellä ja siinä on sinulle käsipainot... hih... no ihan limsapullokin käy ;)
Käytännössä pointtini on se, että KAIKKI mitä tarvitset alkuun pääsemiseen löytyy sinulta kotoa, jos vain itse niin haluat! Mielikuvitus kehiin, niin etä tarvitse treenataksesi senttiäkään :)

Jatkoin siis sinnikkäästi jo aloitettua venyttelyä, nyt jo useamman kerran päivässä.
Ruokavalion muutoksella kadonneet kilot antoivat sen verran energiaa, että lisäsin jo pientä lihaskuntoa parantavaa treeniä kuvioihin mukaan. Aloitin ihan simppeleillä perusjutuilla.

Mene kyljelleen makaamaan lattialle. Jos lattia tuntuu liian kovalta tai hankalalta ei siihenkään välttämättä treenimattoa tarvitse, vaan itsellä sitä virkaa toimitti parisängyn päiväpeite ;D
Koukista lattiaa vasten oleva jalka ja nosta hitaasti toinen jalka ylös, pidä hetki ylhäällä ja laske alas,
mutta älä päästä laskettavaa jalkaa lattiaan kiinni, vaan pidä jalka jännitettynä koko ajan.
Tee hitaasti niin monta toistoa kuin pystyt, älä kuitenkaan lopeta heti kun vähän alkaa tuntumaan, vaan poistu rohkeasti sieltä omalta mukavuusalueelta... ja sama toiselle jalalle.



Tähänkään ei ole mitään selkeää sääntöä tai ohjetta, kuinka monta toistoa tulee tehdä.
Tee niin monta kuin pystyt ja niin että liike todella tuntuu. Jokaisen täytyy tähänkin löytää se juuri itselle sopiva toistomäärä.

Toinen liike, jolla pienen treenaamisen aloitin oli variaatio tuosta ensimmäisestä, tässä vain ylempi jalka pidetään koholla koko ajan ja polvi vedetään kohti rintaa ja sen jälkeen takaisin suoraksi.
Tämäkin kannattaa tehdä hitaasti ja hakea se itselle sopiva toistomäärä.




Tällaisella treenillä aloitin. Erittäin yksinkertaista, ei vaadi penniäkään rahaa, vain oman panostuksen asiaan.
Ja ei tarvinnut jättää telkkariakaan katsomatta, nämä kun pystyy tekemään siinä salkkareita katsellessa ;)

Pikkuhiljaa kun kroppa alkoi tottumaan jo tekemäänkin jotain lisäilin liikkeitä... nämä erityisesti takareisille ja pakaralihaksille.


Lantio ylös lattiasta ja laske takaisin, mutta ei ihan lattiaan saakka... toista liike hitaasti niin monesti kuin pystyt. Vaikeustasoa voi lisätä nostamalla toisen jalan kokonaan ylös:





Näin yksinkertaisilla jutuilla paino lähti edelleen hitaasti, mutta varmasti laskuun ja ilokseni sain huomata että painoa on lähtenyt jo reilu 6 kiloa ja vaatte varaston uusimista sai alkaa suunnittelemaan.
Tässä vaiheessa tätä muutosta oli kestänyt vasta n 3,5 kuukautta :) ja alettiin mennä kohti kevättä 2001.

Muistakaa todella poistua sieltä omalta mukavuusalueelta ja haastakaa itsenne ja kroppanne. Kroppa tulee pistämään aluksi hanttiin ja kipeytyy vähän, mutta kun huomaa edistyksen, että lihakset vaativat suuremman toistomäärän, jotta liikkeet lakavat tuntumaan, se antaa sitä voittajafiilistä ja potkii huomaamatta teitä eteenpäin.

9 kommenttia:

  1. voi ei :D mä oon varmaan yx tekosyiden mestari.... mut toi on totta, et tosi moni keksii aina jonkin järjettömän hyvän tekosyyn sille, et ei voi tehdä elämälleen mitään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut sehän on jo ensimmäinen askel, että tunnustaa sekä itselleen että julkisesti että ne syyt todellakin ON niitä tekosyitä ;)

      Poista
    2. Välineitä ei todellakaan tarvitse lähteä kaupasta ostamaan, kotoa löytyy kaikenlaista, mitä voi hyödyntää. Tuo vesipullojen täyttäminen on yks. Sanoo nimimerkki " täydet suihkusaippuapullot á 500 ml" - näilläkin voi aloittaa treenaamisen ja siirtyy sitten painavampiin. Kaikki on eteenpäin, teki mitä teki. Ja elävästi muistan vieläkin vuosikymmenten takaa kommentin "sitähän pystyy tekemään esim. 100 vatsalihasliikettä siinä telkkaria katsellessa - ota vain sohvan päädystä kiinni ja aloita!" .Silloisessa tilanteessa tämä tuntui mahdottomalta, mutta ei olisi ollut, jos ei olisi antanut laiskuudelle valtaa...Ei kun silloin oli kyse niistä raskauden jälkeisistä kiloista...

      Poista
    3. Hih... sehän on aivan totta, että ne liikkeet todella voi tehdä siinä telkkaria katsellessa ;D

      Poista
    4. Tottapa totta - mutta ottaen huomioon, että se kyseinen pikkuihminen ei nukkunu juuri päivällä eikä yöllä, niin ei ollu hirveesti äiteelläkään virtaa - onko tämä tekosyy???Sillon ite vain purskahti nauruun, että joopa joo, satapa vatsalihasliikettä hyvinkin....No, ne ajat ovat takanapäin ja nyt syyt ON OIKEESTI tekosyitä jos ei ala vatsanahkat kiinteytyyn!

      Poista
  2. No nyt soimaa omatunto :( liian monesti itsekkin keksinyt niitä turhanpäiväisiä tekosyitä. Ei ole rahaa, ei ole aikaa, ei ole paikkaa... se vaan on niin helvetin vaikeeta tunnustaa, että ne todella on VAIN TEKOSYITÄ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkuin edellisessä totesin, nythän ne on tunnustettu jo julkisestikkin tekisyiksi ;) ja jos omatunto soimaa, niin mihin päin siitä voi vain mennä? No eteenpäin tietenkin :) Ei anneta sille omalletunnolle enää yhtään syytä soimata, vaan tossua toisen eteen, kyllä se siitä aina lähtee rullaamaan eteenpäin ;)

      Poista
  3. Hiukkasen ohi aiheen, mut teillä on nätti koti :) teetkö kotipostauksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! olen joskus aiemmin tehnytkin tästä tämänhetkisestä asunnosta postauksen, mutta toki voisin ajatella, että tekisin uudelleenkin... vähän erilaisen :)

      Poista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)