27 marraskuuta 2014

Pienenkin avun merkitys...

Perhetragedioiden määrä on ollut viime aikoina ihan järkyttävä. Vähän väliä jossain päin meidän auvoista Suomen maata tapahtuu pahaa, surullisimpana asiana se, että osallisina ja uhreina ovat lapset. Muutenkin tämä maailman meno tuntuu menevän aina vain hullumpaan suuntaan. Jokaisena aamuna melkeimpä hirvittää avata uutissivut, kun tietää jo valmiiksi, että otsikoissa on ensimmäisenä rattijuoppojen ja huumekuskien kaahailut, ehkä sen kautta surmansa saaneita.... on puukotuksia, raiskauksia ja näitä jo mainittuja perhesurmia... Pysäyttää miettimään missä on vika?

Kokkolassa Äidit ovat Facebookin kautta kehittäneet koodin HÄTÄKAHVIT, jolla saa avun pieneenkin hätään. Pienikin asia voi meille äideille joskus olla arjen keskellä liian iso käsiteltäväksi/hoidettavaksi yksin. Miljoona tykkäystä Kokkolaan tästä ideasta!
Tästä voit lukea lisää TÄÄLTÄ

Siksipä Haastankin JOKAISEN lukijani, olitpa äiti, olitpa isä, olitpa sitten lapseton taikka mitä tahansa. Sillä ei ole merkitystä mitä olet, mitä teet työksesi tai mitä harrastat. Meistä jokainen voi kiinnittää huomion läheisimpiinsä ja antaa sen vaikka 30 minuuttia omasta ajastaan sille tarvitsevalle.

Usein se eniten apua tarvitseva on loppuun asti vahva kuin teräs, mutta murtumisen hetkellä voi olla jo avulle liian myöhäistä. Kuka tuntee tällaiset paremmin kuin omat läheiset?
Monikaan ei ns. kehtaa sitä apua pyytää, koska kuvittelee tulevansa leimatuksi huonoksi äidiksi, potee syyllisyyttä siitä, että ei pärjää eikä jaksa. Ei tarvitsekkaan aina jaksaa. Mei Äiditkin olemme vain ihmisiä, me ei olla koneita, jotka jatkavat työtään kellon tarkkuudella hoitaen aina kaiken täydellisesti. Tarvitsevat ne koneetkin huoltoa ;)

Haastan siis jokaisen huolehtimaan oman lähimmäisen hyvinvoinnista! Tarjoutukaa hoitamaan lapsia kauppareissun ajaksi, ilmoittakaa tulevanne kylään.... juuri sopivasti ruoka-aikaan ja viekää yllätyksenä ne ruuat valmiina mukannanne. Istukaa kahville, jutelkaa ja kuunnelkaa.
Joskus se pienikin 20 minuutin pika pyrähdys pihalle YKSIN voi tehdä mielelle enemmän kuin uskoa voisi, juuri kun se tulee oikealla hetkellä. Pistäkää siis hyvää kiertämään, sillä pienelläkin avun tarjouksella voi olla niin iso merkitys, että sillä voi pelastaa toisen elämästä PALJON!
Kokemusta on!!Ihanaa Joulun odotusta jokaiselle ja huolehtikaa toisistanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)