20 helmikuuta 2014

Pikkusuolaista

Kokeilin ja kehittelin pikku variaation netistä löytyneestä kinkkupiirakka ohjeesta.
alkuperäisessä ohjeessa pohja oli tehty kokonaan vehnäjauhoon, mutta itse muutin ohjetta vähän, yritän tuota vehnää vähän jättää vähemmälle... ja hyvää tuli. Tässäpä ohje teillekkin.



Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl neljänviljan hiutaleita
125 g voita
1/2 dl kylmää vettä
(1/2 tl suolaa) alkuperäisessä ohjeessa pohjaan tuli suolaa, mutta itse jätin pois sillä täyte on kohtuu suolainen jo muutenkin

Sekoita ainekset keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä pohja jääkaappiin lepäämään n. puoleksi tunniksi. Pohja toimii hyvin muillakin jauhoilla eli helposti muutettavissa ihan gluteenittomaksikin!

Täyte:

300 g Kinkkusuikaletta
1 hienonnettu sipuli
1 paprikan pala pilkottuna
2 kananmunaa
1 dl kermaa
2 dl juustoraastetta päälle


Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada vuokaan. Lisää päälle juustoraaste.
Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.

Täytteenhän voi myös kehitellä sen perusteella mitä kaapista sattuu löytymään.
Itse ajattelin testata, että voisi olla aika mielenkiintoinen kokeilla vähemmällä juustolla ja jos lisäisikin kinkun sijasta täytteeseen savulohta ja tuorejuustoa... Helppo pikkusuolainen, jota voi muunnella mielensä mukaan ja todennäköisyys epäonnistumiseen on todella pieni ;)

Tässäpä todella täyttävä pikkusuolainen maistiaisiksi.


Itse käytin täytteessä sekä punaista että vihreää paprikaa ja ihan paiston loppuvaiheessa lisäsin tomaatti viipaleet piirakan päälle ja pikkuripaus pizzamaustetta tomaateille.


Hyvää ruokahalua :)

3 kommenttia:

  1. Oi nam :3 näyttää niiiin herkulta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vain näytä, vaan se oli tooosi hyvää ja täyttävää :) seuraavaksi testaan savulohella ja tuorejuustolla.... nams!!

      Poista
  2. Ihana uusi ulkoasu :)

    VastaaPoista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)